Clicky

donderdag 19 september 2024 - 18:17 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFranse bankpresident waarschuwt voor hoger begrotingstekort

Franse bankpresident waarschuwt voor hoger begrotingstekort

PARIJS – De president van de Franse centrale bank waarschuwt voor een stijging van het begrotingstekort nu de linkse alliantie de parlementsverkiezingen heeft gewonnen en een regering wil vormen. Het Nieuw Volksfront wil de overheidsuitgaven fors gaan verhogen.

Maar volgens bankpresident François Villeroy de Galhau kan Frankrijk het zich niet veroorloven om het tekort verder te laten oplopen. Dat tekort ligt al hoger dan de Europese regels toelaten.

Villeroy is ook bezorgd over de plannen van het Nieuw Volksfront om de belastingen voor bedrijven en het minimumloon te verhogen en de pensioenleeftijd te verlagen. Dat zal nadelige gevolgen hebben voor de concurrentiepositie van Franse bedrijven, aldus de bankgouverneur op radiozender Franceinfo. Volgens hem zijn dit “gouden regels” voor de economie.

De grote Franse werkgeversorganisatie MEDEF sprak woensdag ook al haar zorgen uit over de plannen van het Nieuw Volksfront. De plannen kunnen grote schade toebrengen aan de Franse economie, verklaarde voorzitter Patrick Martin. Grote kredietbeoordelaars als Moody’s en S&P Global uitten eerder eveneens hun zorgen over de gevolgen van de verkiezingsuitslag voor de overheidsfinanciën.

LEES OOK
Macron kan openingsceremonie Spelen verplaatsen bij dreiging
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×