Clicky

donderdag 19 september 2024 - 19:03 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGewonden bij vechtpartij tussen Nederlandse en Engelse fans

Gewonden bij vechtpartij tussen Nederlandse en Engelse fans

DORTMUND – Een paar uur voor de wedstrijd tussen Nederland en Engeland op het EK voetbal zijn supporters van beide landen met elkaar op de vuist gegaan in Dortmund.

De politie zegt dat er gewonden zijn gevallen, maar noemt geen aantallen. De krant Bild spreekt van vier gewonden en zegt dat er tien mensen zijn gearresteerd.

De vechtpartij ontstond bij een restaurant, waar de voorwerpen door de lucht vlogen. Op beelden op sociale media is te zien dat bekers, stoelen en banken worden gegooid naar Engelsen die binnen en op het terras van het restaurant staan. Ook worden klappen uitgedeeld. Meerdere ramen zijn gebarsten of verwoest. Volgens Bild was er ruzie om een vlag en gingen de Nederlanders in de aanval.

De politie heeft ingegrepen, maar kon niet bevestigen dat aanhoudingen zijn verricht. Op sociale media zijn ook beelden te zien van Nederlandse supporters die worden opgepakt door de politie.

LEES OOK
KNVB verwacht 40.000 Oranjefans in Berlijn voor duel met Turkije

De Oranjemars naar het stadion is volgens de politie grotendeels rustig verlopen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×