Clicky

zaterdag 21 september 2024 - 05:09 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOnderzoek naar campagne presidentskandidaat Marine Le Pen

Onderzoek naar campagne presidentskandidaat Marine Le Pen

PARIJS – De Franse justitie onderzoekt de financiering van de verkiezingscampagne 2022 van de radicaal-rechtse presidentskandidaat Marine Le Pen. Het gaat mogelijk om verduistering, valsheid in geschrifte en fraude.

Le Pen verloor destijds als leider van Rassemblement National van president Emmanuel Macron. Tijdens de campagne zou een lening zijn geaccepteerd. Justitie gaf geen verdere details. Een nationale commissie die de geldstromen rond verkiezingskandidaten checkt, de CNCCFP, had vorig jaar alarm geslagen.

Le Pen investeerde ongeveer 11,5 miljoen euro in haar derde poging president te worden. In december 2022 laakte de CNCCFP de uitgaven voor het ophangen en weghalen van campagnemateriaal op twaalf bussen als “onregelmatig”.

In de campagne van Le Pen tegen Macron in 2017 had de commissie ruim 870.000 euro aan uitgaven afgewezen, waarvan het grootste deel een lening was van de partij Front National. Die werd later omgedoopt tot Rassemblement National.

LEES OOK
Links blok kiest onbekende ambtenaar als Franse premierskandidaat
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Slachtoffer ongeval met lijnbus Bennebroek is 12-jarig meisje

BENNEBROEK - De fietser die woensdag in Bennebroek om het leven kwam door een aanrijding met een lijnbus is een meisje van 12 jaar...
×