Clicky

zondag 6 oktober 2024 - 18:17 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMiljoenen zonder stroom in Texas door orkaan Beryl

Miljoenen zonder stroom in Texas door orkaan Beryl

HOUSTON – Orkaan Beryl is aan land gekomen in het zuiden van de Amerikaanse staat Texas. Media melden dat er meerdere doden zijn gevallen.

Ruim 2,6 miljoen huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. Havens aan de Golf van Mexico werden gesloten, talrijke vluchten geannuleerd.

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) trof Beryl de kuststad Matagorda met windsnelheden van 130 kilometer per uur. De instantie waarschuwde voor “levensbedreigende stormvloeden”, felle wind die schade kan veroorzaken en zware regenval. Inmiddels is de orkaan afgezwakt tot een tropische storm.

“We moeten Beryl zeer, zeer serieus nemen”, zei burgemeester John Whitmire van Houston, de grootste stad van Texas. De orkaan teisterde vorige week al Jamaica, Grenada en andere landen in het Caribisch gebied. Zeker elf mensen kwamen daarbij om het leven.

LEES OOK
Essent verlaagt variabel stroomtarief en vraagt terugleverkosten
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

KLM wil maatregelen EU tegen ‘oneerlijke’ concurrentie China

HILVERSUM - KLM-topvrouw Marjan Rintel wil dat Brussel met financiële maatregelen komt om Europese luchtvaartmaatschappijen beter te laten concurreren met Chinese branchegenoten. Die hoeven...
×