Clicky

zondag 6 oktober 2024 - 11:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVakbonden gaan weer praten met TLN over parkeerproblemen

Vakbonden gaan weer praten met TLN over parkeerproblemen

UTRECHT – Het parkeren van je vrachtwagen om op tijd je rusttijd te nemen is een groot probleem in Europa, maar zeker ook in Nederland.

Er zijn veel te weinig goede parkeerplaatsen waardoor er regelmatig op plekken wordt geparkeerd waar dit niet is toegestaan. Met name voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren is dit een groot probleem, meldt vakbond FNV Transport & Logistiek.

“Voor transportbedrijven en zeker ook voor de kleine transportondernemingen (KTO), zijn nieuwe truckparkings heel belangrijk”, zei KTO-voorzitter Ton Maas in mei 2023 bij de uitbreiding van Truckstop Venlo. “Parkeren is een groot probleem omdat er simpelweg te weinig plekken zijn in Nederland.”

In 2018 is er onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat om aan de parkeerbehoefte te voldoen er ongeveer 2400 plekken op beveiligde parkings bij zouden moeten komen voor 2025. Het gaat hier wel alleen om de goederenvervoercorridors Oost en Zuidoost, voor heel Nederland ligt dat cijfer nog hoger.

LEES OOK
NLtruckkartel en DAF komen tot schikking voor Nederlandse transporteurs

De vakbonden gaan deze week weer in gesprek met afgevaardigden van TLN om het parkeerprobleem te bespreken. De vakbonden willen dit thema opgenomen hebben in de cao van de toekomst.

Heb je input voor de vakbond die je met hen wilt delen? Mail dan naar linda.r.slagter@fnv.nl

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuw-Zeelands marineschip loopt vast op rif en zinkt

WELLINGTON - Een schip van de Nieuw-Zeelandse marine is vastgelopen op een rif voor de kust van Samoa, in brand gevlogen en gezonken. Alle...
×