Clicky

donderdag 19 september 2024 - 18:53 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGemeente-politicus AfD, Heinrich Koch, in Mannheim gewond bij steekpartij

Gemeente-politicus AfD, Heinrich Koch, in Mannheim gewond bij steekpartij

MANNHEIM – Een kandidaat voor de gemeenteraad van Mannheim van de radicaal-rechtse partij AfD is met een mes gestoken en gewond geraakt.

De politie heeft een verdachte aangehouden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, maar is volgens plaatselijke media niet in levensgevaar.

De aanval vond dinsdagavond al plaats, maar is woensdag pas naar buiten gebracht. De AfD spreekt van een aanval door een links-extremist. Partijgenoot Malte Kaufmann, lid van de Bondsdag, schrijft op X dat Heinrich Koch gewond is geraakt. Hij zou drie personen hebben betrapt op het vernielen van posters van zijn partij. Een van die personen zou Koch vervolgens hebben gestoken.

Vrijdag werd in Mannheim een groepje rechtse anti-islamactivisten en een agent op een plein in dezelfde stad met een mes aangevallen. De agent overleed later aan zijn verwondingen. De verdachte, die uit Afghanistan afkomstig zou zijn, werd neergeschoten door de politie.

LEES OOK
Hoog water hindert scheepvaart op zuidelijke Rijn
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×