Clicky

donderdag 19 september 2024 - 23:25 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelEskatrans breidt vloot uit met Renault Trucks T

Eskatrans breidt vloot uit met Renault Trucks T

Eskatrans, een vooraanstaand Belgisch transportbedrijf gespecialiseerd in het tractiewerk en het vervoer van zeecontainers, heeft onlangs een nieuwe Renault Trucks T aan het wagenpark toegevoegd, afgeleverd door BAS Truck Center. Deze toevoeging onderstreept het voortdurende streven van het bedrijf naar efficiëntie en betrouwbaarheid in haar dienstverlening.

Opgericht in 2003 door Steven Meeus, heeft Eskatrans zich niet alleen staande gehouden tijdens economische turbulentie, maar ook aanzienlijk gegroeid door strategische overnames zoals De Backer Transport in 2023. De nieuwe Renault Truck is niet alleen een visuele weergave van de huisstijl van de groep, maar ook een symbolisering van Eskatrans’ toewijding aan innovatie en duurzaamheid.

Toonaangevende TCO en Operationele Voordelen

Deze Renault Truck is een aanvulling op de vloot die momenteel bestaat uit 125 trekkende eenheden en 169 opleggers en wordt primair ingezet voor het transport van containers, voornamelijk vanuit de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. De Renault Trucks T-High is specifiek gekozen vanwege zijn toonaangevende Total Cost of Ownership (TCO).

LEES OOK
XPO bestelt 165 elektrische Renault Trucks

De truck onderscheidt zich door een optimale balans tussen koppel en vermogen, wat resulteert in het laagste brandstofverbruik in zijn klasse, terwijl de scherpe aankoopprijs en sterke restwaarde de kilometerkostprijs ongeëvenaard maken. “Deze truck stelt ons in staat om te excelleren in het zeer competitieve veld van containertransport, waar alleen de hoogste uptime en de beste TCO kunnen leiden tot succes,” legt Toon Vansprengel, wagenparkbeheerder bij Eskatrans, uit.

Eskatrans waardeert de service en ondersteuning na de aankoop die BAS Truck Center & Renault Trucks bieden. “De technische kennis en proactieve onderhoudsplanning zorgen ervoor dat we altijd operationeel zijn. De voortdurende begeleiding en optimalisatie van de chauffeursinzet door BAS verzekert dat elke kilometer zo efficiënt mogelijk wordt benut,” voegt Vansprengel toe.

Positieve feedback van chauffeurs

De eerste feedback van de chauffeurs op de Renault Trucks T-High is overweldigend positief. De chauffeurs prijzen de eenvoud en het comfort van de truck, wat direct bijdraagt aan hun dagelijkse productiviteit en tevredenheid. “Deze reacties bewijzen dat de beste service en TCO resulteren in meer dan alleen cijfers; ze verbeteren het welzijn en de prestaties van ons team,” stelt Vansprengel.

LEES OOK
Veertien nieuwe Volvo FH Aero Electric trucks voor Cargo Service Europe

Voortdurende inzet voor kwaliteitsverbetering

Met deze strategische uitbreiding van haar vloot blijft Eskatrans investeren in de toekomst. Het bedrijf bevestigt opnieuw haar belofte aan klanten om niet alleen te voldoen aan de huidige marktvraag, maar ook te anticiperen op toekomstige uitdagingen door continu te streven naar de beste in de sector.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×