Clicky

donderdag 19 september 2024 - 23:04 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMan aangehouden in witwasonderzoek

Man aangehouden in witwasonderzoek

ROTTERDAM – De FIOD heeft op donderdag 30 mei een man aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De 41-jarige uit Vlaardingen is meegenomen voor verhoor en wordt verdacht van witwassen, oplichting en valsheid in geschrift. Daarnaast heeft hij vermoedelijk feitelijk leiding geven aan verboden gedragingen van twee van zijn ondernemingen.

Een woning in Vlaardingen en een bedrijfspand in Rotterdam zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, de woning van de verdachte en vier andere panden, kunst, sieraden, luxe designergoederen en contant geld.

Een aantal opvallende zaken werd geconstateerd in de financiële achtergrond van de Vlaardinger. De man, een fiscaal adviseur, had in een periode van drie jaar meerdere onroerende zaken in privé aangekocht.

Bij de hypotheekaanvragen voor de panden overlegde de verdachte vermoedelijk valse en misleidende documenten aan twee hypotheekverstrekkers.

Op de bankrekeningen van de ondernemingen van de man werden daarnaast contante en girale stortingen verricht. De contante gelden, waarvan de herkomst onduidelijk is, werden vermoedelijk deels gebruikt om een hypotheek te verstrekken aan een derde. De FIOD vermoedt dat de man de girale stortingen heeft witgewassen. Het wederrechtelijk verkregen voordeel van de verdachte wordt geschat op iets meer dan 1 miljoen euro.

LEES OOK
Drie arrestaties en doorzoekingen vanwege drugshandel in havengebied Vlissingen-Oost [+foto]

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×