Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 13:17 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartAuto verschepen: waar moet je aan denken?

Auto verschepen: waar moet je aan denken?

Auto’s verschepen is echt specialistenwerk. Daarom is het belangrijk dat je de juiste partij inschakelt om dit voor je te regelen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het nodig is om een auto te verschepen. Bijvoorbeeld omdat je overzees gaat verhuizen, maar ook om juist een auto uit het buitenland te importeren. Een auto verschepen is niet goedkoop, maar soms wel noodzakelijk. Maar waar let je op als je dit doet? Waar moet je precies aan denken? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Sluit een transportverzekering af

Wees je bewust van de mogelijke risico’s als je een auto laat verschepen. Ondanks de expertise en de professionele methodes tijdens het vervoer, zijn er altijd dingen waar geen invloed op is. Denk bijvoorbeeld aan slecht weer tijdens de reis. Hierdoor kan er altijd onverhoopt schade ontstaan aan de auto. In dat geval is het prettig om een verzekering achter de hand te hebben, zodat je de schade gemakkelijk kunt claimen.

De transportverzekering auto kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt zowel kiezen voor een all-risk verzekering als een total-loss verzekering. Met de juiste dekking profiteer je altijd van extra bescherming tijdens de reis. Dat geeft een veilig gevoel voor beide partijen.

LEES OOK
Automobilist omgekomen na aanrijding met vrachtwagen in Almkerk [+foto]

Hoe worden de kosten voor het verschepen van de auto berekend?

De kosten voor het verschepen van de auto hangen van heel verschillende factoren af. Denk hierbij aan:

  • Het gewicht van de auto
  • De staat van het voertuig: moeten er extra handelingen worden verricht om deze veilig te kunnen vervoeren?
  • De wijze van het vervoeren
  • De afstand: logischerwijs betaal je meer als de auto verder vervoerd moet worden

Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen. De kosten willen per aanbieder flink verschillen. Schroom je ook zeker niet om extra advies in te winnen en te vragen naar de werkwijze van de aanbieder. Kies voor een aanbieder die het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen en waar jij je het beste bij voelt.

Maak foto’s van de auto vóór transport

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Schade is dan ook niet altijd te voorkomen. Met een transportverzekering zijn de meeste risico’s wel gedekt. Toch is het wel goed om te weten hoe de auto er voor transport uitzag, zodat er later geen twijfel kan ontstaan over de herkomst van de potentiële schade.

LEES OOK
Aanrijding met twee touringcars en auto op A10 [+foto's]

Denk ook alvast na over de invoering van de auto

Zodra de auto op reis is, heb je meestal nog enkele weken voordat deze daadwerkelijk bij de bestemming zal aankomen. Dit geeft jou de nodige tijd om nog een aantal zaken te regelen. Denk bijvoorbeeld alvast na over de dingen die moeten gebeuren om de auto in het land van bestemming in te voeren. Vergis je niet, hier komt nog best wel wat bij kijken. Als je goed voorbereid bent, scheelt dat straks een hoop werk. Dan hoef je hier verder ook niet meer over na te denken en weet je zeker dat alles straks tot in de puntjes is geregeld.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur veroorzaakt nogal wat chaos bij meerdere incidenten [+foto’s]

MÜNCHEN - Een vrachtwagenchauffeur had zijn dag niet vrijdag 4 oktober en veroorzaakte vrijdagmiddag nogal wat chaos in het Duitse München. Allereerst schatte de chauffeur...
×