Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 05:21 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVan Zwol wil niets zeggen over mogelijke premierskandidaat

Van Zwol wil niets zeggen over mogelijke premierskandidaat

DEN HAAG – Beoogd formateur Richard van Zwol wil niets loslaten over een premierskandidaat die al dan niet in beeld zou zijn.

Eerder op dinsdag berichtten media dat Van Zwol zei dat er zicht is op een nieuwe kandidaat, maar dat weerspreekt hij enige tijd later. “Dat soort misverstanden krijg je als je met een paar mensen in de deuropening van de lift staat.”

Toen een verslaggever eerder op dinsdag vroeg of er “zicht is op een nieuwe naam”, antwoordde Van Zwol: “Ja, maar daar doe ik in deze fase waar de formatie nog niet is gestart natuurlijk geen mededelingen over.” Direct daarna ontkende hij gezegd te hebben dat er zicht is op een nieuwe premier. Vervolgens gingen de liftdeuren dicht.

Van Zwol is in het Kamergebouw om met PVV, VVD, NSC en BBB te praten. “Ik maak een rondje langs de vier fractievoorzitters met het oog op woensdag”, zegt hij. Woensdag debatteert de Kamer over het verslag van de afgelopen formatiefase, dat Van Zwol als informateur samen met Elbert Dijkgraaf heeft gemaakt.

LEES OOK
Oppositie niet overtuigd dat Faber afstand neemt van 'omvolking'
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen met horizontale boormachine gestolen [+foto]

VERL - Tussen zaterdag 28 september 14:30 uur en maandag 30 september 07:00 uur werd in de Industriestrasse in het Duitse Verl een vrachtwagen...
×