ASTEN – Peter Gillis en zijn familie verkopen al hun negen Nederlandse vakantieparken. Er is een koopcontract ondertekend, de naam van de koper is niet bekendgemaakt. Gillis heeft de beslissing om de parken te verkopen naar eigen zeggen genomen “door het samenspannen en optreden van de autoriteiten” tegen hem en zijn bedrijf.
Tegen de vastgoedondernemer en realityster Gillis loopt een rechtszaak voor onder meer het jarenlang plegen van belastingfraude via zijn vakantieparken. Ook werden de parken illegaal bewoond door mensen. Uiteindelijk moesten alle locaties sluiten “en was er ook geen zicht op heropening”, aldus de familie in een persbericht. Vanwege een “onhoudbare situatie” is Gillis op zoek gegaan naar een koper voor de parken.
Gillis was vrijdag niet direct bereikbaar voor een reactie.
Terugblik
In een persbericht wordt teruggeblikt op de start van Oostappen met de aankoop van het eerste park in 1986 dat tegenwoordig Prinsenmeer heet, in het Noord-Brabantse Ommel. Daarna heeft de familie “altijd hard gewerkt, samen met de vele medewerkers” om de parken een succes te maken. “En dat is gelukt”, zo valt te lezen. Het doet de familie dan ook pijn dat met de verkoop een einde is gekomen aan de Oostappen Groep in Nederland. “We hadden ons de toekomst van ons familiebedrijf in Nederland anders voorgesteld.”
De ondernemers bereiden nu de uiteindelijke oplevering van de parken voor. Het moment daarvan zal “in goed onderling overleg tussen koper en verkoper” worden gekozen. De familie is “verheugd dat we uiteindelijk een koper hebben gevonden die de werkgelegenheid zal garanderen”.
Belastingfraudezaak
Naast de belastingfraudezaak heeft de voormalige vriendin van Gillis, Nicol Kremers, in een andere zaak haar ex beschuldigd van mishandeling. Het Openbaar Ministerie vervolgt de ondernemer en realityster niet alleen voor deze kwestie, maar ook voor andere mishandelingszaken, zo bevestigde het OM vrijdag. Om welke vermeende mishandelingen het gaat, is niet bekend.
Op 24 maart vindt een korte zitting plaats, waarin de zaken worden doorverwezen naar de meervoudige kamer. De inhoudelijke behandeling van de zaken vindt op een later moment plaats. Een datum daarvan is nog niet bekend.