Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 18:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerVerdachte aangehouden voor mishandeling conductrice

Verdachte aangehouden voor mishandeling conductrice

ROTTERDAM – De politie heeft een Rotterdammer aangehouden voor de mishandeling van een tramconductrice. Twee weken geleden liet de politie in het lokale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond beelden zien van een man die begin september een tramconductrice mishandelde.

Op 10 september was het slachtoffer, een 59-jarige Rotterdamse, aan het werk als conductrice in tram 23 in de richting van het Marconiplein. Bij tramhalte Prinsenplein in Rotterdam stapte een man in die haar later bij tramhalte Vuurplaat sloeg. De man probeerde in te checken met zijn pinpas, maar dit werkte niet. Het slachtoffer sprak hem hierop aan, maar de man weigerde online een kaartje te kopen en wilde naar de Vuurplaat in Rotterdam reizen.

Enkele haltes later sprak het slachtoffer de man nogmaals aan, maar hierop begon de man haar uit te schelden. Eenmaal bij de Vuurplaat in Rotterdam, zei de man vervelende dingen tegen haar terwijl hij naar haar toe kwam lopen.

De vrouw probeerde de man op afstand te houden, maar hij dreigde haar te slaan. Vervolgens sloeg hij haar daadwerkelijk in het gezicht en rende weg. Het gevolg van de klap/klappen was een gebroken bovenkaak aan de linkerkant van haar gezicht en een flinke blauwe plek bij het rechtersleutelbeen.

LEES OOK
Aanrijding bergingsvoertuig en tram in Rijswijk [+foto]

Half oktober toonde de politie beelden van de verdachte in het lokale programma Bureau Rijnmond en op sociale media. Dit leidde tot meerdere tips over de identiteit van de verdachte.

De verdachte, een 30-jarige Rotterdammer, meldde zich afgelopen vrijdagochtend op het politiebureau waar hij is aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden met een dagvaarding. Dit betekent dat hij zijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Signalen van uitbuiting in de binnenvaart aangepakt

Eind september voerde Nederland tijdens een internationale actieweek van Aquapol grootschalige controles uit op riviercruiseschepen. Het doel was om de binnenvaartschepen op mogelijke signalen...