Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 18:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIntertoys verkocht aan Belgisch bedrijf ToyChamp

Intertoys verkocht aan Belgisch bedrijf ToyChamp

AMSTERDAM – Speelgoedwinkelketen Intertoys komt in Belgische handen. Mirage Retail Group (MRG), eveneens eigenaar van onder meer winkelketen Blokker, verkoopt de 220 winkels van Intertoys aan familiebedrijf ToyChamp. De verkoop wordt, na goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt, naar verwachting nog dit jaar afgerond.

MRG maakte niet bekend hoeveel het krijgt voor de winkels van Intertoys. MRG was vorig jaar al op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Intertoys, maar die poging mislukte toen. Nu was het bedrijf niet actief op zoek, maar begin dit jaar zocht ToyChamp zelf contact.

De verkoop van Intertoys heeft volgens de betrokken partijen geen gevolgen voor de ruim 1400 personeelsleden. Ook blijft de directie van de speelgoedwinkelketen gewoon zitten.

De verkoop was bedoeld om MRG weer financieel gezond te maken. Eerder nam MRG al afscheid van het inmiddels failliete Big Bazar.

ToyChamp nam een aantal jaar geleden al zeven grote vestigingen over van Intertoys. Het familiebedrijf heeft in België en Nederland al 41 winkels met de naam ToyChamp en bezit ook een meerderheidsbelang in de Belgische speelgoedketen DreamLand.

LEES OOK
VDL en Schmitz Cargobull nemen failliete Belgische Van Hool over

Intertoys heeft afgelopen jaar nog een sterke groei doorgemaakt en zag de omzet toenemen. Maar de speelgoedwinkelketen heeft ook lastigere tijden gekend en is meermaals van eigenaar gewisseld. Zo werd Intertoys in 2019 nog failliet verklaard, onder meer door aanhoudende zware marktomstandigheden. De keten was toen pas veertien maanden in handen van de Britse investeerder Alteri, die Intertoys had overgenomen van winkelbedrijf Blokker.

Onder de Portugese investeerder Green Swan maakte de winkelketen in 2019 al snel een doorstart. Een paar maanden later kwam Intertoys in handen van MRG.

Intertoys ontstond in 1976 en werd in 1993 gekocht door Blokker Holding. Mirage Retail Group is voortgekomen uit de voormalige Blokker Holding.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Signalen van uitbuiting in de binnenvaart aangepakt

Eind september voerde Nederland tijdens een internationale actieweek van Aquapol grootschalige controles uit op riviercruiseschepen. Het doel was om de binnenvaartschepen op mogelijke signalen...