Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 16:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGrote brand bij EK Coatings in Montfoort

Grote brand bij EK Coatings in Montfoort [+video]

MONTFOORT – Bij EK Coatings in Montfoort waar metalen van poedercoating worden voorzien is maandagmiddag een grote uitslaande brand uitgebroken.

Volgens de brandweer komt daarbij veel rook vrij en is die rookpluim tot in de verre omgeving te zien.

Het personeel heeft het pand aan de Krekenburg veilig kunnen verlaten. Een van de twee hallen van het bedrijf kan niet meer worden gered, zegt de brandweer.

Omdat de muren door de hitte zijn ontwricht mag niemand meer in de buurt komen omdat er instortingsgevaar is. De brandweer richt zich er nu vooral op de tweede hal te redden.

Aangezien het om een staalbedrijf gaat waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is een NL Alert uitgestuurd om omwonenden te waarschuwen ramen en deuren te sluiten. De rook hangt laag en trekt precies over de bebouwde kom van Montfoort.

Bewoners van huizen direct achter het bedrijf zijn uit hun woningen gehaald. De hulpdiensten bekijken nog of ook een nabijgelegen manege en tuincentrum moet worden ontruimd.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verdachte aangehouden voor mishandeling conductrice

ROTTERDAM - De politie heeft een Rotterdammer aangehouden voor de mishandeling van een tramconductrice. Twee weken geleden liet de politie in het lokale opsporingsprogramma...