Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 16:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTientallen mensen in Nijmegen voor protest met livestream Khatib

Tientallen mensen in Nijmegen voor protest met livestream Khatib

NIJMEGEN – Op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben zich maandag aan het begin van de middag zo’n zeventig mensen verzameld, ziet een verslaggever. Tijdens een protest daar zal Mohammed Khatib van de omstreden pro-Palestijnse beweging Samidoun via een livestream spreken, is de bedoeling. Ook houden de actievoerders een mars over het terrein.

De demonstratie werd aangekondigd door de Nijmeegse pro-Palestijnse actiegroep Nijmegen Student Encampment. Khatib zou eigenlijk naar de universiteit komen voor een toespraak, maar het kabinet heeft hem de toegang tot Nederland ontzegd, omdat hij geweld tegen Israël volgens de bewindslieden “legitimeert, vergoelijkt en verheerlijkt”.

De mensen die maandag bij het protest op de campus zijn, dragen mondkapjes en houden borden vast. Ook zijn een aantal Palestijnse vlaggen te zien. “We zien Khatib als held die zich verzet tegen het Israëlische regime”, zei een actievoerder in zijn speech. “We hopen nog in ons leven te zien dat de Palestijnen vrij kunnen leven.” Na zijn betoog riep de groep demonstranten leuzen. Een woordvoerder van de universiteit meldt dat ze “alert” zijn, maar vooralsnog niet ingrijpen bij de demonstratie.

LEES OOK
Melis Logistics neemt Schraven Transport uit Nijmegen over

‘Islamofoob’

De actievoerders lopen in een mars over de campus, eindigend bij het veld waar deze zomer ook werd gedemonstreerd tegen de banden van de universiteit met Israël.

Khatib zelf noemt het inreisverbod door het kabinet “islamofoob en racistisch”. België, waar Khatib woont, wil hem het land uitzetten “op basis van de veiligheidsdiensten”. In Duitsland is de organisatie Samidoun verboden.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verdachte aangehouden voor mishandeling conductrice

ROTTERDAM - De politie heeft een Rotterdammer aangehouden voor de mishandeling van een tramconductrice. Twee weken geleden liet de politie in het lokale opsporingsprogramma...