Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 14:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCasting director Hans Kemna (84) overleden

Casting director Hans Kemna (84) overleden

AMSTERDAM – Casting director Hans Kemna is zondagavond op 84-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Dat melden zijn familie en vrienden via Facebook. Kemna kreeg voornamelijk bekendheid met zijn bureau Kemna Casting, waarmee onder meer de casting voor Goede tijden, slechte tijden werd gedaan.

“Omringd door vrienden is Hans rustig en vredig ingeslapen”, schrijven zijn nabestaanden op Facebook. Verdere informatie over het afscheid van Kemna volgt nog.

Kemna richtte Kemna Casting in 1980 op. Job Gosschalk nam het bedrijf in 2000 over. Toen Gosschalk werd beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik, kreeg het bedrijf in 2018 de naam Post Castelijn Casting.

Gouden Kalf

Kemna verzorgde de casting van vele Nederlandse speelfilms, televisieseries en theaterproducties. Zo castte hij alle films van regisseur Paul Verhoeven, met wie hij goed bevriend was. Voor de film Turks Fruit (1973) ontdekte hij Monique van de Ven. De door hem gecaste films De Aanslag (1985) en Antonia (1997) vielen in de prijzen bij de Oscars. Kemna kreeg in 2005 een Gouden Kalf uit handen van staatssecretaris Medy van der Laan, als erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de Nederlandse filmcultuur.

De partner van Kemna, de Nederlandse toneelregisseur Adrian Brine, overleed in 2016.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vakbond noemt fabriekssluitingen Volkswagen ‘steek in het hart’

WOLFSBURG - De Duitse vakbond IG Metall reageert verontwaardigd op de plannen van Volkswagen maandag om in Duitsland zeker drie fabrieken te sluiten. "Dit is...