Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelEerste Renault Trucks T High voor Van der Wardt Transport

Eerste Renault Trucks T High voor Van der Wardt Transport

ZAANDAM – Van der Wardt Transport heeft zijn vloot uitgebreid met een Renault Trucks T High 480 6×2-trekker. Het is de eerste Renault-truck voor het transportbedrijf uit Zaandam. De truck is geleverd door Renault Trucks-dealer LVS Trucks.

De Renault Trucks T High is de tiende truck in de vloot van Van der Wardt Transport, dat een divers wagenpark heeft voor allerlei soorten transport. “Via LVS Trucks kregen we de kans om kennis te maken met de Renault Trucks T High en de eerste ervaringen zijn zeer positief”, zegt René van der Wardt, eigenaar van Van der Wardt Transport.

“De chauffeur is er hartstikke blij mee en de truck presteert prima. De Renault Trucks T High heeft een ruime cabine, biedt een hoog rijcomfort, veel trekkracht en is zeer zuinig. Met een verbruik van 1 op 4 is het de zuinigste truck in onze vloot.”

Le Bricoleur

De Renault Trucks T High is rijk uitgerust met onder meer een lampenbeugel en zwaailampen voor goed zicht en veiligheid. Chassis-skirts en Alcoa-velgen dragen bij aan een state-of-the-art-uitstraling. Verder is de truck voorzien van een schuifschotel.

“Daardoor kunnen deze trekkers verschillende typen trailers trekken en is het mogelijk om met alle beladingen het gewicht goed te verdelen over de assen, ook in combinatie met de gestuurde voorloopas.”

Bijzonder detail is de naam op de cabine. “Elke truck in onze vloot heeft een eigen Franse naam”, vertelt René van der Wardt. “Dat is ooit als een soort grap ontstaan omdat ik vroeger altijd op Frankrijk reed. Op de T High staat ‘Le Bricoleur’, oftewel de klusjesman. Dat is de bijnaam van de chauffeur die met deze truck rijdt.”

LEES OOK
Horeca Logistic Services kiest voor elektrische trucks van Renault Trucks om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen

Support van de dealer

De Renault Trucks T High is geleverd door LVS Trucks. “Een dealer waar we al vele jaren goed mee samenwerken”, zegt Van der Wardt. “We kennen de mensen en de werkplaats en dat maakt het makkelijker om voor een nieuw merk te kiezen. Onderhoud doen we grotendeels zelf, maar als we een issue hebben waar we zelf niet uitkomen dan kunnen we altijd bellen en wordt het meteen opgepakt. LVS is een dealer die met je meedenkt en advies geeft over wat het beste is voor jou.”

Van der Wardt Transport bestaat in de huidige vorm tien jaar. “Ons bedrijf komt voort uit een ander bedrijf waar ik vroeger zelf reed als chauffeur. In 2014 is de naam gewijzigd naar Van der Wardt Transport. Eerst hebben mijn vader en ik het bedrijf samen geleid en sinds hij met pensioen is, run ik het bedrijf samen met een enthousiaste groep medewerkers.”


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vakbond noemt fabriekssluitingen Volkswagen ‘steek in het hart’

WOLFSBURG - De Duitse vakbond IG Metall reageert verontwaardigd op de plannen van Volkswagen maandag om in Duitsland zeker drie fabrieken te sluiten. "Dit is...