Clicky

maandag 28 oktober 2024 - 12:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKhatib speecht via livestream, onderwijs Radboud gaat door

Khatib speecht via livestream, onderwijs Radboud gaat door

NIJMEGEN – Mohammed Khatib, onderdeel van de omstreden pro-Palestijnse beweging Samidoun, houdt zijn toespraak voor studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen maandagmiddag via een livestream. Dat kondigen actievoerders van Nijmegen Encampment aan op sociale media. De universiteit kan niet bevestigen of en in welke hoedanigheid Khatib zal spreken.

Khatib, die maandag zou spreken op de universiteitscampus, kreeg vrijdag een inreisverbod omdat het kabinet zijn komst “zeer onwenselijk” vindt. Om die reden organiseert de Nijmeegse protestorganisatie maandagmiddag een demonstratie, met als onderdeel de toespraak van Khatib. Zijn oorspronkelijke lezing was een initiatief van de groep Situating Palestine, waarbij meerdere docenten van de Radboud Universiteit zijn aangesloten.

De demonstratie is vanaf 12.15 uur aangekondigd bij het Spinozagebouw van de universiteit. Om 13.00 uur zal daar volgens de actievoerders de speech van Khatib te horen zijn via een liveverbinding. Een woordvoerder van de Radboud Universiteit meldt dat de manifestatie niet is aangekondigd en het daarom afwachten is hoe deze uitpakt. De universiteit volgt de ontwikkelingen en kan nog niets zeggen over eventuele maatregelen.

Vooralsnog gaat het onderwijs door en blijven de gebouwen die daarvoor nodig zijn open. Het Spinozagebouw blijft dicht. Daar stond de oorspronkelijke lezing gepland, maar die gaat dus niet door. De woordvoerder van de universiteit meldt dat het tentamenperiode is. Maar als de actievoerders daadwerkelijk buiten voor het Spinozagebouw gaan demonstreren, geeft dat “nauwelijks overlast” voor de studenten.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Krant: vrachtschip Ruby met ammoniumnitraat naar Groot-Brittannië

GREAT YARMOUTH - Een beschadigd vrachtschip met 20.000 ton ammoniumnitraat mag aanleggen in Groot-Brittannië bericht een plaatselijke krant. De Great Yarmouth Mercury schrijft dat...