Clicky

vrijdag 25 oktober 2024 - 23:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOntvoerde Franse baby Santiago en ouders teruggevonden in Amsterdam

Ontvoerde Franse baby Santiago en ouders teruggevonden in Amsterdam

AMSTERDAM – De ontvoerde premature Franse baby Santiago en zijn ouders zijn vrijdag gevonden in Amsterdam, bevestigt een woordvoerder van de politie na berichten in Franse media. Meer informatie over de plek waar ze gevonden zijn en in welke omstandigheden, kon de politie nog niet zeggen.

Volgens Franse media zaten ze in een hotel in de buurt van Amsterdam. De gezondheidstoestand van het kind wordt omschreven als “goed”, volgens een bron dicht bij de zaak. Tegen de ouders waren internationale aanhoudingsbevelen uitgevaardigd.

Santiago was op 6 oktober te vroeg geboren en lag in een ziekenhuis bij Parijs. Zijn ouders, een 23-jarige man en een 25-jarige vrouw die beiden al een en ander op hun kerfstok hebben, namen hem maandag mee. In de buurt van de Belgische stad Charleroi is daarna hun auto gevonden.

In Frankrijk werden meerdere mensen uit de omgeving van de ouders gearresteerd in verband met de ontvoering. Zij hebben volgens justitie toegegeven dat ze “het koppel en het kind vergezelden toen ze naar België vluchtten” om ‘s nachts weer terug te keren naar Frankrijk. Een vrouw wordt door justitie beschuldigd van het niet melden van een misdaad.


LEES OOK
Frans treinverkeer ontregeld door brandstichtingen langs spoor

Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Marechaussee inventariseert mogelijkheden voor grenscontroles

DEN HAAG - De Koninklijke Marechaussee (KMar) inventariseert hoe het gehoor kan geven aan het kabinetsverzoek om vanaf eind november grenscontroles uit te voeren....