Clicky

vrijdag 25 oktober 2024 - 22:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsInvloedrijke krant 'Washington Post' VS stopt steunen Democratische presidentskandidaten

Invloedrijke krant ‘Washington Post’ VS stopt steunen Democratische presidentskandidaten

WASHINGTON – De invloedrijke krant Washington Post (WP), eigendom van Amazon-miljardair Jeff Bezos, stopt het steunen van Democratische presidentskandidaten.

De WP gaf de afgelopen decennia vaak stemadviezen, en steeds tegen de Republikeinen. Het dagblad zegt nu terug te willen keren naar zijn wortels. De WP houdt zich voortaan afzijdig en gaat zich achter geen enkele verkiezingskandidaat meer scharen.

De krant, met als slogan Democratie sterft in duisternis, geldt als een van de weinige traditionele media die nog steeds aanzienlijke invloed heeft onder de elite van Washington. De beslissing van WP volgt op een soortgelijke stap van een andere grote Amerikaanse krant, de Los Angeles Times.

De stap wordt gezien als een tegenvaller voor de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris. Een opsteker was er voor haar rivaal, de Republikein Donald Trump. Die kreeg de steun van de New York Post, het sensatieblad van uitgever Rupert Murdoch: “Amerika is klaar voor de heldhaftige Donald Trump van vandaag om het presidentschap terug te winnen”.


LEES OOK
Amazon opent eerste Disaster Relief Hub in Europa voor ondersteuning bij natuurrampen

Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Marechaussee inventariseert mogelijkheden voor grenscontroles

DEN HAAG - De Koninklijke Marechaussee (KMar) inventariseert hoe het gehoor kan geven aan het kabinetsverzoek om vanaf eind november grenscontroles uit te voeren....