Clicky

vrijdag 25 oktober 2024 - 19:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZelensky slaat bezoek van VN-chef Guterres af

Zelensky slaat bezoek van VN-chef Guterres af

KYIV – President Volodymyr Zelensky heeft een bezoek van VN-baas António Guterres aan Oekraïne geweigerd. Zelensky is boos omdat Guterres afgelopen week heeft meegedaan aan de BRICS-top die werd georganiseerd door Rusland, zegt een bron tegen persbureau AFP.

Op de top in de Russische stad Kazan pleitte de VN-chef voor een “rechtvaardige vrede” in Oekraïne en in het bijzijn van president Vladimir Poetin riep hij op tot een einde aan de gevechten. Toch zette het bezoek kwaad bloed in Kyiv. “Guterres wilde na Kazan naar Oekraïne komen, maar de president heeft zijn bezoek niet bevestigd. Dus Guterres zal hier niet zijn”, aldus de bron.

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken beklaagde zich voorafgaand aan de BRICS-top al over het bezoek van Guterres aan Rusland. Het ministerie wees erop dat de VN-voorman niet aanwezig was bij de vredestop van juni die door Oekraïne werd georganiseerd in Zwitserland.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Marechaussee inventariseert mogelijkheden voor grenscontroles

DEN HAAG - De Koninklijke Marechaussee (KMar) inventariseert hoe het gehoor kan geven aan het kabinetsverzoek om vanaf eind november grenscontroles uit te voeren....