Clicky

vrijdag 25 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRijkswaterstaat heeft verlichting langs wegen in Noord-Holland vervangen

Rijkswaterstaat heeft verlichting langs wegen in Noord-Holland vervangen

UTRECHT – Rijkswaterstaat de openbare verlichting langs de rijkswegen in Noord-Holland vervangen door ledverlichting. Om energiebesparing en een betere verkeersveiligheid te realiseren zijn in 2 jaar ruim 12.000 lampen vervangen.

De vervanging is uitgevoerd tussen 2022 en 2024. De nieuwe ledverlichting verbruikt minder energie en de lampen gaan ook langer mee. De gemiddelde levensduur van de nieuwe lampen is 20 jaar. Daarnaast zal de verlichting die op dit moment nachts 100 procent brandt waar mogelijk gedimd worden naar 30 procent intensiteit. Rijkswaterstaat doet dit in de verkeerluwe perioden tussen 23.00 en 05.00 uur, wat een extra vermindering op het energieverbruik oplevert.

Werkzaamheden ledverlichting

De werkzaamheden zijn gestart in maart 2022 en onlangs afgerond. De A9 tussen Amstelveen en Alkmaar was het eerste traject waar de verlichting is vervangen. Hierna volgden de A1, A2, A4, A5, A8, A9, A10, A200, A205, N9 en N99.

De oude verlichting was einde levensduur. Op sommige delen is de volledige verlichtingsinstallatie vernieuwd. Dit betreft lichtmasten, bekabeling en de voedingskasten. Op andere plekken zijn enkel de lichtarmaturen vervangen.

LEES OOK
Aanrijding met twee vrachtwagens op Duitse A1 [+foto's]

Duurzaamheid en leefomgeving

Rijkswaterstaat bouwt dagelijks aan Nederland. Hierbij werken we aan een schone, groene en prettige leefomgeving, ook voor volgende generaties. Het aanbrengen van ledverlichting langs de rijkswegen in Noord-Holland past bij onze ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn.

De nieuwe verlichting levert meer energiebesparing op en bevordert ’s nachts de verkeersveiligheid. In het geval van een storing zorgt de automatische melding voor een snelle afhandeling en de eenvoudige (de)montage leidt ook tot fors minder onderhoudskosten.


Geen nieuws uit de transportsector meer missen? Abonneer u dan nu gratis op onderstaande nieuwsbrief(ven).

Nieuws: elke werkdag rond lunchtijd al het laatste nieuws uit de transportsector
Business: elke vrijdag rond 12 uur alleen het business-gerelateerde nieuws

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10 afgesloten door brand in vrachtwagen [+foto’s]

AMSTERDAM - Vrijdagmiddag 25 oktober tegen 13.10 uur is brand ontstaan in een vrachtwagen op de Rijksweg A10 in Amsterdam. Bij aankomst van de brandweer...