Clicky

donderdag 24 oktober 2024 - 16:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerControle in Amersfoort op criminaliteit in de transportsector

Controle in Amersfoort op criminaliteit in de transportsector

AMERSFOORT – Op dinsdag 22 oktober vond bij industrieterrein de Wieken in Amersfoort een controleactie plaats op de transportsector. De actie is onderdeel van het landelijke programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) om meer inzicht te krijgen in de logistieke vervoersstromen door het gebied. Aan de actiedag namen de politie (regionaal en landelijk), douane, Belastingdienst, Arbeidsinspectie (NLA), Gemeente Amersfoort en Platform Veilig Ondernemen deel.

Resultaten

De politie controleerde 33 transportvoertuigen. Vier vervoerders ontvingen een proces-verbaal voor het niet hebben van een vervoersvergunning (voor een totaalbedrag van 17.600 euro). Twee vervoerders ontvingen een proces-verbaal voor het niet tonen van de vergunning op eerste vordering (1400 euro boetebedrag totaal).

De belastingdienst controleerde 25 voertuigen, en inde hierbij 76.000 euro aan openstaande belastingschulden. Op negen voertuigen werd beslag gelegd, waarvan zeven stuks direct werden afgesleept. De NLA en douane controleerden ieder ook 33 voertuigen. Tot slot werden 22 bewustwordingsgesprekken gevoerd met chauffeurs over signalen van ondermijning binnen de logistiek.

Programma Transport Facilicated Organized Crime

LEES OOK
Twee gewonden bij ongeval met drie vrachtwagens op A59 [+foto's&video]

Nederland is een transportknooppunt voor de hele wereld. Niet alleen voor legale-, maar ook voor illegale goederen, zoals drugs, wapens en illegale accijns. Als één overheid bestrijden en voorkomen we samen met de transportbranche georganiseerde criminaliteit in de transportsector. Dit gebeurt onder de vlag van het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC), onderdeel van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (LX) van de politie. Het bewuster en sterker maken van chauffeurs, ondernemers en andere kwetsbare spelers in de branche tegen criminele inmenging is in de TFOC-aanpak een belangrijke speerpunt. Zo hopen we de weerbaarheid van deze groepen te vergroten.

Verdachte situaties?

Herkent u verdachte situaties in de transport? Ontdek het in de serious game Operatie Zelos. Deze game wijst chauffeurs en ondernemers op mogelijke criminele signalen.

Ziet u tijdens uw werk of als voorbijganger zaken die niet kloppen? Meld dat dan bij uw wijkagent, gemeente of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bel bij spoed altijd 112.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×