Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 18:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNAVO heeft bevestiging van Noord-Koreaanse militairen in Rusland

NAVO heeft bevestiging van Noord-Koreaanse militairen in Rusland

BRUSSEL – De NAVO heeft bewijs dat Noord-Korea troepen heeft gezonden naar Rusland, aldus een woordvoerster van de organisatie.

“De bondgenoten hebben bevestigd bewijsmateriaal van de inzet van Noord-Koreaanse troepen in Rusland. Als deze troepen voorbestemd zijn om in Oekraïne te vechten, zou dit een aanzienlijke escalatie betekenen van de steun van Noord-Korea voor de illegale oorlog van Rusland en bovendien een teken van de aanzienlijke verliezen van Rusland aan de frontlinies”, aldus woordvoerster Farah Dakhlallah in een verklaring.

De verklaring komt een dag nadat NAVO-secretaris-generaal Mark Rutte aankondigde dat begin volgende week experts uit Zuid-Korea naar het NAVO-hoofdkwartier in Brussel komen. Daar gaan ze informatie delen over de inzet van Noord-Koreaanse troepen door Rusland.

Vraag is hoe de NAVO-landen de inzet in Rusland dan interpreteren. Misschien gaat het om een training, misschien maken de Noord-Koreaanse troepen in Rusland ruimte vrij voor Russische soldaten om naar Oekraïne te gaan.

De inzet van Noord-Koreaanse militairen in Oekraïne zou een teken zijn van Russische wanhoop na tweeënhalf jaar oorlog in het buurland, zei de Finse president Alexander Stubb tegen persbureau Reuters.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Truckland Eindhoven levert 25 nieuwe-generatie DAF’s aan Van Rooijen Logistiek

EINDHOVEN  – Het Eindhovense transportbedrijf Van Rooijen Logistiek beschikt sinds kort over 25 gloednieuwe DAF’s. Die werden geleverd door Truckland Eindhoven. In oktober 2023...
×