Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 18:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTruckland Eindhoven levert 25 nieuwe-generatie DAF’s aan Van Rooijen Logistiek

Truckland Eindhoven levert 25 nieuwe-generatie DAF’s aan Van Rooijen Logistiek

EINDHOVEN  – Het Eindhovense transportbedrijf Van Rooijen Logistiek beschikt sinds kort over 25 gloednieuwe DAF’s. Die werden geleverd door Truckland Eindhoven. In oktober 2023 sloten Van Rooijen Logistiek en Truckland de deal. Een kwart van de voertuigen is bedoeld voor uitbreiding, de rest dient als vervanging.

Truckland leverde de 25 wagens gefaseerd bij Van Rooijen Logistiek die sinds september 2024 in gebruik zijn. Technisch directeur Iwan van de Geer van Van Rooijen Logistiek: “Met deze aanschaf komt ons wagenpark op 225 trekkende eenheden en 400 getrokken eenheden, waarvan 65% aandeel van DAF.” Omdat het bedrijf onder meer food en farmaceutische waren vervoert, zijn de trucks voorzien van maatwerkfaciliteiten. Dat is een samenspel tussen Truckland, carrosseriebouwers en Van Rooijen Logistiek.

Voor iedere klus een passende auto

Van Rooijen Logistiek koos voor verschillende soorten en types: drie DAF XD solo-bakwagens, vier DAF XD bakwagen-combinaties, drie DAF XD trekkers, twee DAF XF LZV-bakwagens en de rest 13 stuks – zijn grotere DAF XG trekkers, die rijden met opleggers door de Benelux. Van de Geer: “Zo hebben we altijd de juiste auto bij het juiste werk. Met een DAF XG rijd je bijvoorbeeld heel moeilijk de stad in, met een DAF XD gaat dat juist heel goed. Sterker nog: daar is ‘ie zelfs voor bedacht en gemaakt.”

LEES OOK
Tilburg-Bastianen ontwerpt op Audi geïnspireerde DAF TB+

Innovatie

Van Rooijen Logistiek is zeer innovatiegericht en daarom blij met deze nieuwe generatie DAF’s. Van de Geer: “We zoeken continu de juiste balans tussen de drie P’s: People, Planet en Profit. Deze auto’s bieden een comfortabele, praktische en veilige werkplek voor onze chauffeurs. En ze zijn op het gebied van efficiëntie en zuinigheid veel beter dan de Euro6-auto’s die ze vervangen. Bovendien rijden ze op HVO20: dat is goed voor deze auto’s en ook goed voor het milieu.”

Vertrouwde samenwerking

De stadsgenoten Van Rooijen Logistiek en Truckland Eindhoven werken al vele jaren succesvol samen. Van de Geer: “Voorheen werkten we samen met De Burgh, dat is overgenomen door Truckland. Onze ervaringen met Truckland Eindhoven zijn als vanouds. De service van de dealer waar je mee werkt is belangrijk. Truckland is letterlijk dichtbij, goed bereikbaar en meedenkend in onze innovatiewensen. Het totaalplaatje klopt.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qbuzz mag van rechter bestelling 45 bussen bij Ebusco annuleren

UTRECHT - Qbuzz mag de order van 45 elektrische bussen bij Ebusco annuleren. Dit meldt de rechtbank in Utrecht woensdag, nadat Ebusco een kort...
×