Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 13:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerMeer dan 100.000 euro aan boetes in september tijdens Duitse transportcontroles

Meer dan 100.000 euro aan boetes in september tijdens Duitse transportcontroles

KEULEN – In september 2024 heeft het Duitse Federaal Bureau voor Logistiek en Mobiliteit (BALM) belangrijke controles uitgevoerd op het gebied van de naleving van cabotagevoorschriften, het toezicht op de reguliere wekelijkse rusttijd en op het gebied van technische controles langs de weg.

Op 16 september 2024 voerde de BALM landelijke prioriteitscontroles uit om de reguliere wekelijkse rusttijd te controleren op 18 controlepunten met 66 controleurs. Tijdens de controleacties op 4 en 5 en 17 en 18 september werd op 33 en 31 inspectielocaties met 121 en 114 inspectiemedewerkers landelijk toezicht gehouden op de naleving van de cabotagevoorschriften. Alle controles gingen gepaard met technische controles langs de weg.

De controle locatie werd gekozen op basis van de verwachte verkeersintensiteit, bevindingen uit eerdere controles en ervaringen van de inspectiedienst.

In het kader van de controles op 4 en 5 september werden in totaal 500 voertuigen gecontroleerd, waarbij rekening werd gehouden met alle wettelijke aspecten. Er werden 484 voertuigen gecontroleerd op naleving van de cabotagevoorschriften, 53 voertuigen op naleving van de voorschriften inzake het doorbrengen van reguliere rusttijden buiten het voertuig en 45 voertuigen werden door technische experts gecontroleerd op technische gebreken.

Tegen 22 voertuigen werd bezwaar gemaakt in verband met de cabotageregelgeving. Er werden twee overtredingen van het verbod op het doorbrengen van de reguliere wekelijkse rusttijd in het voertuig vastgesteld. Van de 45 op technische mankementen gecontroleerde voertuigen werden acht technische mankementen ontdekt, waaronder drie op het gebied van de remmen.

Op 16 september zijn in totaal 259 voertuigen gecontroleerd, waarbij rekening is gehouden met alle wettelijke aspecten. Hiervan zijn 100 voertuigen gecontroleerd op naleving van de cabotagevoorschriften, 252 voertuigen op naleving van de reguliere wekelijkse rusttijd buiten het voertuig en 19 voertuigen door technische deskundigen gecontroleerd op technische gebreken. Drie voertuigen bleken de cabotageregels te overtreden en er werden dertien overtredingen geconstateerd met betrekking tot het verbod om de reguliere wekelijkse rusttijd in het voertuig door te brengen. Van de 19 op technische gebreken gecontroleerde voertuigen werden vijf technische gebreken ontdekt, waaronder drie op het gebied van het frame en de carrosserie en elk één op het gebied van de verlichting en de remmen.

LEES OOK
Aanrijding met vijf vrachtwagens op Duitse A6 [+foto]

Als onderdeel van de controleactie op 17 en 18 september werden in totaal 600 voertuigen gecontroleerd, waarbij rekening werd gehouden met alle gecontroleerde wettelijke gebieden. Hiervan zijn 584 voertuigen gecontroleerd op naleving van de cabotagevoorschriften, 59 voertuigen op naleving van de reguliere wekelijkse rusttijd buiten het voertuig en 33 voertuigen door technische deskundigen gecontroleerd op technische gebreken. Tegen 16 voertuigen werd bezwaar gemaakt in verband met de cabotageregelgeving.

Er is geen overtreding geconstateerd in verband met het verbod om de reguliere wekelijkse rusttijd in het voertuig door te brengen. Van de 33 op technische mankementen onderzochte voertuigen werden zes overtredingen geconstateerd, waarvan drie op het gebied van banden en twee op het gebied van frame en carrosserie.

In september werd in totaal ongeveer 100.709 euro aan boetes geïnd, waarbij rekening werd gehouden met alle rechtsgebieden die tijdens de prioriteitscontroles werden gecontroleerd.

De landelijke implementatie van controleacties met de nadruk op cabotage, de controle op reguliere wekelijkse rusttijden en technische controles langs de weg door het Federaal Bureau voor Logistiek en Mobiliteit zal worden voortgezet.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ernstige aanrijding auto’s en vrachtwagen op N36

BEERZERVELD - Op de N36 bij Beerzerveld heeft aan het eind van de woensdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen...