Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 13:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsParticuliere verhuurders vinden oproep Knot eigenlijk al te laat

Particuliere verhuurders vinden oproep Knot eigenlijk al te laat

AMSTERDAM – Particuliere verhuurders zijn blij met de oproep van president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) om de huurwet terug te draaien. “Het is eigenlijk al veel te laat, want het kwaad op de woningmarkt is al geschied, maar misschien kunnen we zo de schade beperken”, stelde Kavish Partiman van Vastgoed Belang, de organisatie van particuliere verhuurders.

Knot zei maandagochtend dat het nieuwe kabinet er verstandig aan doet de wet ‘Betaalbare Huur’ van voormalig woonminister Hugo de Jonge terug te draaien.

Volgens Knot is het aanbod aan huurwoningen sinds de invoering in juli dit jaar fors geslonken, terwijl de huurprijzen zijn gestegen. Voor Vastgoed Belang is dat geen nieuws, zei Partiman. “Wij hebben hier al lang voor gewaarschuwd.”

Volgens Vastgoed Belang heeft zich op de woningmarkt een “catastrofe” voltrokken, sinds de wet werd aangenomen. “Woningzoekenden zijn alleen maar verder van huis. En de problemen zullen alleen maar groter worden. Ik hoop dat de woorden van Knot zullen landen en dat de politiek nu eindelijk eens naar de cijfers en de harde feiten gaat kijken.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ernstige aanrijding auto’s en vrachtwagen op N36

BEERZERVELD - Op de N36 bij Beerzerveld heeft aan het eind van de woensdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen...