Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 13:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse politie haalt tankwagen met zwavelzuur van de weg; defecte remmen, roest,...

Duitse politie haalt tankwagen met zwavelzuur van de weg; defecte remmen, roest, scheuren en vals ADR-certificaat

DORTMUND – Dinsdag 22 oktober heeft de Duitse politie een chauffeur van een tankwagen geladen met 24 ton zwavelzuur gestopt op de A44 nabij Werl. De rit met bestemming in Hongarije eindigde op de rustplaats Haarstrang Süd. De politie verbood de chauffeur verder te rijden omdat de remmen op drie wielen defect waren. Daarnaast waren er ook roestplekken en scheuren op dragende carrosseriedelen.

De toestand van de tankwagen kwam overeen met die van de chauffeur, die bij de controle een vals ADR-certificaat aan de politie overhandigde.

Iedereen die gevaarlijke stoffen vervoert, moet een cursus volgen en zijn deskundigheid aantonen met het ADR-certificaat. Aan deelname aan deze cursus zijn kosten verbonden. De chauffeur moest het zwavelzuur laten wegpompen. Dat kost ook geld, aldus de politie.

Foto: Politie Dortmund

Ook bij een ander ADR-transport dat de politie dezelfde dag controleerde ontbrak het ADR-certificaat van de chauffeur. Daarnaast ontbrak bij dit transport ook de ladingzekering.

De Duitse politie heeft tijdens een grote controle beide chauffeurs uit het verkeer gehaald.

LEES OOK
Bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole in havengebied Moerdijk

Het doel van deze grootschalige controle is om overtredingen van de uitgebreide regelgeving in het goederenvervoer direct te kunnen bestraffen. Het ging hierbij om rij- en rusttijden, voertuigtechniek, ladingzekering, zwartwerk, afvalwetgeving, dierentransport en voedselmonitoring.

De autoriteiten hebben in totaal 99 overtredingen bestraft met strafrechtelijke en administratieve overtredingen en waarschuwingsboetes. Vijf chauffeurs konden geen rijbewijs overleggen. Twee chauffeurs bestuurden een voertuig onder invloed van drugs. De meest voorkomende overtredingen (31) hadden betrekking op de rij- en rusttijden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ernstige aanrijding auto’s en vrachtwagen op N36

BEERZERVELD - Op de N36 bij Beerzerveld heeft aan het eind van de woensdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen...
×