Clicky

woensdag 23 oktober 2024 - 02:33 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKrijgsmacht Israël bevestigt dood Hezbollah-kopstuk Safieddine

Krijgsmacht Israël bevestigt dood Hezbollah-kopstuk Safieddine

JERUZALEM – Het Israëlische leger heeft bevestigd dat Hezbollah-kopstuk Hashem Safieddine is gedood bij een luchtaanval. Safieddine werd gezien als een mogelijke opvolger van de gedode Hezbollah-leider Hassan Nasrallah. Hezbollah heeft nog niet gereageerd op de Israëlische claim.

De 60-jarige Safieddine was zo’n drie weken geleden het doelwit van een luchtaanval op Beiroet. Sindsdien werd wel aangenomen dat hij daarbij was gedood. Ook premier Benjamin Netanyahu hintte al op zijn dood door op 8 oktober te zeggen dat Nasrallah, zijn opvolger en de opvolger van zijn opvolger waren uitgeschakeld.

De luchtaanval vond volgens Israël plaats op het inlichtingenhoofdkwartier van Hezbollah in de wijk Dahiyeh in het zuiden van Beiroet. Die wijk staat bekend als een bolwerk van Hezbollah. Meer dan 25 militanten zouden tijdens de aanval in het hoofdkwartier aanwezig zijn geweest.

Safieddine was een neef van Nasrallah, die eind september bij een zware Israëlische luchtaanval om het leven kwam. Volgens het Israëlische leger had Safieddine een belangrijke rol bij de besluiten van de Libanese groepering. Hij nam doorgaans de honneurs waar als Nasrallah niet in Libanon was.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Polderbaan van 28 oktober t/m 6 november buiten gebruik voor onderhoud

SCHIPHOL - Van maandag 28 oktober tot en met woensdag 6 november vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Polderbaan. Tijdens het baanonderhoud is...
×