Clicky

maandag 21 oktober 2024 - 20:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEmirates bestelt vijf extra 777-vrachttoestellen

Emirates bestelt vijf extra 777-vrachttoestellen

AMSTERDAM – Emirates heeft een bestelling geplaatst voor nog eens 5 Boeing 777-vrachttoestellen, die vanaf 2025/2026 geleverd zullen worden. Deze order vergroot capaciteit om te voldoen aan de sterke vraag van klanten, te midden van Dubai’s groeiende bekendheid als een geprefereerd wereldwijd logistiek knooppunt.

Vlootuitbreiding en verlenging van de leaseovereenkomst

Samen met de eerdere bestellingen heeft Emirates nu veertien Boeing 777F’s in bestelling bij Boeing, die vanaf nu tot eind 2026 worden geleverd. Daarnaast heeft Emirates een meerjarige verlenging van de leaseovereenkomst getekend met Dubai Aerospace Enterprise voor vier Boeing 777F’s uit de huidige vloot. Door deze investeringen verwacht Emirates SkyCargo in december 2026 een vloot van 21 Boeing 777-vrachttoestellen te hebben, een aanzienlijke uitbreiding van de huidige vloot van elf toestellen. Emirates blijft ook investeren in de ombouw van tien passagiers Boeing 777-300ER’s naar vrachttoestellen voor meer capaciteit en uitbreiding van de vloot.

Groei van luchtvracht diensten

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en CEO van Emirates Airline en Group, zei: “We investeren in nieuwe vrachttoestellen om te voldoen aan de stijgende vraag en om onze klanten wereldwijd meer flexibiliteit, connectiviteit en opties te bieden om marktkansen te benutten.’’ Hij benadrukte ook dat de vraag naar de luchtvrachtdiensten van Emirates enorm groeit, wat de positie van Dubai als wereldwijd logistiek knooppunt bevestigt. Stephanie Pope, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes, benadrukte dat ze trots zijn om de groei van Emirates SkyCargo te ondersteunen met het Boeing 777 vrachtschip.

LEES OOK
KLM-vliegtuig keert terug naar Schiphol

Wereldwijde logistiek en vlootmix

Zelfs met de introductie van nieuwe vrachttoestellen, blijft de vrachtdivisie van Emirates gebruikmaken van de volledige wide-body passagiers vloot van de luchtvaartmaatschappij voor de snelle en efficiënte verplaatsing van goederen wereldwijd. Dit biedt klanten meer flexibiliteit met een vlootsamenstelling van 777’s, 777-F’s, 747 F’s, A350’s en A380’s.

Uitbreiding van Al Maktoum International Airport

Dubai is van plan om Al Maktoum International Airport (DWC) uit te breiden wat het grootste logistieke knooppunt ter wereld zal creëren, met een jaarlijkse capaciteit van 12 miljoen ton vracht. Dit is ter ondersteuning van de groei van het nabijgelegen Logistieke District, dat is gepland als een internationale basis voor wereldwijde vracht- en scheepvaartbedrijven en onderdeel is van het masterplan van Dubai om de belangrijkste multimodale vrachthub te worden voor verbindingen over lucht, zee en land.

Toekomstplannen voor Emirates

Als onderdeel van haar visie voor de volgende groeifase, is Emirates van plan om tegen het einde van dit kalenderjaar een beslissing te nemen over de toekomstige vrachtvloot voor 2028/2029 en verder, waarbij de Boeing 777-8F en Airbus A350-1000 F als mogelijke kandidaten worden overwogen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen rijdt met volle snelheid in op file op Duitse A4...

HERMSDORFER KREUZ - Momenteel zijn er flinke vertragingen op de Duitse A4, vlak voor het Hermsdorfer Kreuz, richting Dresden. Door een verkeersongeval, waarbij meerdere...
×