Clicky

zondag 20 oktober 2024 - 21:59 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDuizenden mensen geëvacueerd in Italië door overstromingen

Duizenden mensen geëvacueerd in Italië door overstromingen

BOLOGNA – In het noorden van Italië zijn meer dan 2000 mensen geëvacueerd, schrijven Italiaanse media. Vooral de regio rond Bologna wordt getroffen door zwaar noodweer, waardoor veel wegen onder water staan.

In de regio Emilia-Romagna is op sommige plekken wel 175 millimeter neerslag gevallen. De rivieren, kanalen en rioleringssystemen kunnen die grote hoeveelheid niet aan en lopen over. In Pianoro kwam een 20-jarige man om het leven toen hij met zijn auto werd meegesleurd door het water.

Onder meer het dorp Cadelbosco Sopra is ontruimd, maar ook in Bologna zelf zijn vijfhonderd mensen geëvacueerd. Burgemeester Matteo Lepore zei in een video op sociale media dat er ook 3500 huishoudens zonder elektriciteit zitten door het noodweer. Ook rijden veel treinen in de regio niet. De regering heeft aangegeven dat het leger wordt ingezet om hulp te bieden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Rijkswaterstaat

Nog twee dagen drukte in de spits bij knooppunt Ridderkerk

RIDDERKERK - Rijkswaterstaat verwacht dat het nog twee dagen heel druk zal zijn bij het knooppunt Ridderkerk, vooral in de ochtend- en avondspits. Wie...
×