Clicky

zaterdag 19 oktober 2024 - 03:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSCriminaliteit334 kilo cocaïne aangetroffen in een partij bananen in de haven van...

334 kilo cocaïne aangetroffen in een partij bananen in de haven van Vlissingen

VLISSINGEN – Afgelopen woensdag heeft de douane in de haven van Vlissingen een partij van 334 kilo cocaïne aangetroffen tussen een partij bananen uit Colombia, meldt het Openbaar Ministerie.

Door het opsporingsteam Zeehavenpolitie van de Eenheid Zeeland West Brabant is naar aanleiding van deze vondst een nader onderzoek ingesteld.

Vrijdag is een 55 -jarige inwoner uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De woning van de verdachte is onder leiding van een rechter-commissaris doorzocht. Hierbij werden onder meer digitale gegevensdragers, administratie, een geldbedrag, horloges en twee voertuigen inbeslaggenomen.

Later die middag werd op de snelweg in de omgeving van Ede nog een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Ze zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De drugs met een straatwaarde van ruim 25 miljoen euro zijn afgevoerd en inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vrachtwagens, maar transportband door natuurgebied voor onderhoud

FOCHTELOO - Met een ruim 2 kilometer lange transportband wil Natuurmonumenten herstelwerkzaamheden in een Natura 2000-gebied op de grens van Friesland en Drenthe zo...
×