Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 22:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGrote terugroepactie BMW in China vanwege brandgevaar auto's

Grote terugroepactie BMW in China vanwege brandgevaar auto’s

BEIJING – Autoconcern BMW roept in China bijna 700.000 auto’s terug om een technisch defect waardoor er in extreme gevallen brand in de voertuigen kan ontstaan. Dat melden de Chinese autoriteiten. De terugroepactie is een nieuwe tegenvaller voor BMW in China. Het Duitse bedrijf kampt op die belangrijke markt al met fors gedaalde verkopen.

De actie betreft lokaal gebouwde en geïmporteerde BMW’s, waaronder modellen van de 3- en 5-serie. Het gaat om een technisch probleem met pompen voor koelvloeistof. Door het defect kunnen kortsluitingen ontstaat, met dus ook brandgevaar.

In het afgelopen kwartaal zag BMW de verkopen in China met 30 procent dalen. Dat was de sterkste verkoopdaling in ruim vier jaar. BMW kampt daar onder meer met forse concurrentie van Chinese merken.

Winstwaarschuwing

In september kwam BMW ook nog met een flinke winstwaarschuwing door hoge kosten voor een grote wereldwijde terugroepactie van 1,5 miljoen auto’s door een defect remsysteem dat is geleverd door toeleverancier Continental. Ook in Nederland worden auto’s teruggehaald.

LEES OOK
Chinese boetes voor vervoer bakolie in niet schoongemaakte vrachtwagens

Volgens BMW werd het defect in augustus ontdekt, waarna het probleem werd gemeld aan de Chinese autoriteiten. Auto’s in Europa hebben hier geen last van, aldus het bedrijf.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vrachtwagens, maar transportband door natuurgebied voor onderhoud

FOCHTELOO - Met een ruim 2 kilometer lange transportband wil Natuurmonumenten herstelwerkzaamheden in een Natura 2000-gebied op de grens van Friesland en Drenthe zo...
×