Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 22:33 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNederlander vast in Duitsland voor dodelijk incident met vervuilde champagne

Nederlander vast in Duitsland voor dodelijk incident met vervuilde champagne

WEIDEN – In Duitsland zit een Nederlander vast die verantwoordelijk zou zijn voor een dodelijk incident met champagne, schrijven lokale media. In 2022 kwam een 52-jarige man in het Beierse Weiden om het leven na het drinken uit een champagnefles die gevuld bleek met MDMA. Zeven anderen dronken de drugs en moesten naar het ziekenhuis.

De 45-jarige Nederlander werd volgens Der Spiegel in juni opgepakt in Nederland en is in september uitgeleverd aan Duitsland. Hij zou de flessen met drugs verspreid hebben. Justitie verdenkt hem van onvrijwillige doodslag, onvrijwillig lichamelijk letsel en drugshandel.

In november 2023 werd ook al een Nederlander opgepakt, maar die is later weer vrijgelaten. Hij zou slechts verantwoordelijk zijn geweest voor de opslag van de flessen. De politie onderzoekt nog of er meer verdachten zijn. Ook het motief is nog niet bekend.

Na het incident in Duitsland waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten (NVWA) voor het drinken uit 3-liter champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial, omdat daarin MDMA zou kunnen zitten. Ook in Nederland waren vier mensen ziek geworden na het drinken van de vervuilde champagne. De flessen zouden online zijn verkocht.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vrachtwagens, maar transportband door natuurgebied voor onderhoud

FOCHTELOO - Met een ruim 2 kilometer lange transportband wil Natuurmonumenten herstelwerkzaamheden in een Natura 2000-gebied op de grens van Friesland en Drenthe zo...
×