Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 17:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenOpenbaar vervoerders blij met akkoord vroegpensioen

Openbaar vervoerders blij met akkoord vroegpensioen

DEN HAAG – Openbaar vervoerders zijn blij dat er een akkoord ligt over een nieuwe vroegpensioenregeling. Zo noemt HTM, de vervoerder in regio Den Haag, het “bemoedigend” voor mensen met zware beroepen dat een overeenkomst is bereikt.

Het akkoord is “een mooi uitgangspunt voor HTM om verder te praten met vakbonden”, meldt een woordvoerster. In de afspraken tussen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vakbonden en werkgevers staat onder meer dat in cao-onderhandelingen wordt bepaald welke beroepen onder de nieuwe regeling vallen. Het is volgens de woordvoerster echter te vroeg om op de inhoud in te gaan, omdat de afspraken nog aan vakbondsleden worden voorgelegd.

NS laat weten het “fijn” te vinden dat er een akkoord is. “Het is goed dat er een akkoord is bereikt”, zegt GVB, openbaar vervoerder in Amsterdam. “Nachtdiensten, onregelmatige diensten en bijvoorbeeld een beroep waar zwaar moet worden getild, maakt dat de drie stadsvervoerders – GVB, HTM en RET – samen met de sociale partners van een aantal beroepsgroepen zien dat er behoefte is om eerder te kunnen stoppen met werken. Daarom hadden ook de werkgevers in het openbaar vervoer een schriftelijk appel op het kabinet gedaan om de betaalbaarheid van de regeling in stand te houden.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schip leeggepompt en onder stuw Borgharen vandaan gehaald

MAASTRICHT - Het vrachtschip dat zaterdag vastliep tegen de stuw in Borgharen bij Maastricht is losgetrokken. Rijkswaterstaat pompte het schip vrijdag leeg, nadat eerst...
×