Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 16:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerAvondspits komt vroeg op gang, constateert Rijkswaterstaat

Avondspits komt vroeg op gang, constateert Rijkswaterstaat

UTRECHT – De avondspits komt vroeg op gang, meldt Rijkswaterstaat op X. Rond 13.30 uur stond er al 81 kilometer file op de snelwegen en dat is veel voor dit tijdstip op vrijdag.

Door een ongeval op de A44 richting Amsterdam ter hoogte van Burgerveen is de linkerrijstrook ter hoogte van knooppunt Burgerveen dicht. Daar is de vertraging een klein kwartier, “maar dat kan zomaar gaan oplopen”, aldus Rijkswaterstaat.

Op de A12 richting Arnhem bij Bunnik zijn er als gevolg van ongelukken drie rijstroken minder beschikbaar. Daar is sprake van twintig minuten vertraging. De ANWB, die ook files op N-wegen meerekent, noteerde op hetzelfde tijdstip in totaal 136 kilometer.

Vrijdag begint in het zuiden van het land de herfstvakantie en de ANWB voorziet een extra drukke avondspits, met name bij Eindhoven en Den Bosch. Veel mensen gaan op vakantie, zo is de verwachting.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schip leeggepompt en onder stuw Borgharen vandaan gehaald

MAASTRICHT - Het vrachtschip dat zaterdag vastliep tegen de stuw in Borgharen bij Maastricht is losgetrokken. Rijkswaterstaat pompte het schip vrijdag leeg, nadat eerst...