Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCNV na deal over vroegpensioen: gelukkig heeft dialoog overwonnen

CNV na deal over vroegpensioen: gelukkig heeft dialoog overwonnen

DEN HAAG – CNV-voorzitter Piet Fortuin is blij dat bonden, werkgevers en kabinet het eens zijn geworden over een vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen. Dat had wat hem betreft ook sneller gekund. “Gelukkig heeft de dialoog overwonnen.”

Het kabinet heeft zich “maximaal uitgerekt” om tot dit akkoord te komen, ziet Fortuin. Hij vindt dat een compliment waard aan minister Eddy van Hijum van Sociale Zaken. Hij noemt hem “de eerste minister in dit kabinet die met een resultaat thuiskomt”.

Ten opzichte van de tijdelijke regeling die nu geldt, is de nieuwe volgens Fortuin “sterk verbeterd”. De regeling is structureel, zodat er niet steeds opnieuw onderhandeld moet worden, en ook mensen met een lager inkomen kunnen er gebruik van maken. “Dat waren twee hele belangrijke dingen voor ons.”

Dat aan de cao-tafels strakker wordt afgebakend welke beroepen in aanmerking komen, vindt Fortuin “heel logisch”. Ook bij de vakbonden ligt volgens hem een verantwoordelijkheid daar kritischer in te zijn. Dat zal zeker nog discussie opleveren. Maar: “wij gaan zeker niet meer staken op basis van deze regeling”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS