Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 13:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsArib vindt het vreselijk dat carrière eindigt in rechtszaal

Arib vindt het vreselijk dat carrière eindigt in rechtszaal

DEN HAAG – Voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib vindt het “vreselijk” dat ze nu in de rechtszaal zit om haar naam te zuiveren.

Ze werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en vorig jaar bleek uit onderzoek dat meldingen daarover gegrond waren. Haar opvolger Vera Bergkamp had om het onderzoek gevraagd en Arib wil dat de rechter oordeelt dat dit onderzoek onrechtmatig was.

“Ik had niet gedacht dat mijn politieke carrière zo zou eindigen”, verzuchtte ze aan het begin van de rechtszaak. De kwestie heeft een grote impact op haar en haar gezin gehad, zei ze. Arib vindt dat er met veel “modder is gegooid”, terwijl zij niet het gevoel had zich tegen de anonieme melders te kunnen verdedigen.

Het onderzoek concludeerde dat er sprake was van “een sociaal onveilige werkomgeving”. In NRC hadden anonieme melders het over “een schrikbewind, machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag”. Arib zou ambtenaren hebben uitgesloten en haar stem naar hen hebben verheven. Ambtenaren konden haar hier niet op aanspreken. Onderzoekers hebben kunnen vaststellen dat daadwerkelijk is gebeurd waar de anonieme melders het over hadden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Extra tijd en geld voor deelnemers modal shift programma

DELFT - Minister Madlener van Infrastructuur en Waterstaat stelt meer tijd en geld ter beschikking voor bedrijven die gebruik (willen) maken van de modal...