Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 19:34 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSHavensNorth Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit jaar...

North Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit jaar het havenbedrijf

North Sea Port, de fusiehaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent, gaat op zoek naar een nieuwe CEO. Daan Schalck, de huidige CEO, geeft zijn mandaat omwille van persoonlijke redenen eind dit jaar door aan een opvolger.

Na een carrière van 15 jaar – sinds 2009 als directeur-generaal van het Havenbedrijf Gent en sinds 2018 als CEO van North Sea Port – geeft Daan Schalck zijn loopbaan een andere wending. Omwille van persoonlijke redenen heeft hij, in overleg met het Toezichthoudend orgaan, beslist om het havenbedrijf te verlaten. North Sea Port bedankt hem voor de jarenlange samenwerking.

“Wij bedanken Daan Schalck voor zijn gedrevenheid en daadkracht. Dankzij zijn kennis en ervaring heeft hij het havenbedrijf Gent verder uitgebouwd en mee de fusie van de haven van Gent en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) tot een goed einde gebracht. Met North Sea Port heeft hij bakens kunnen verzetten, waaronder de realisatie van het Strategisch plan en de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Hij heeft het havenbedrijf op de kaart gezet en door moeilijke periodes geloodst, zoals de Brexit, de energiecrisis en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor en wensen hem veel geluk toe”, aldus Pieter van Geel, voorzitter van het Toezichthoudend orgaan van North Sea Port.

LEES OOK
Cees van Gent treedt af als CEO van HES International

“Omwille van persoonlijke redenen heb ik de laatste weken de pauzeknop ingeduwd. Tijdens die rustperiode heb ik een aantal zaken op een rijtje gezet. Voor mezelf heb ik uitgemaakt dat mijn prioriteiten elders liggen. Ik neem afscheid met een goed gevoel, omdat een aantal grote projecten, zoals de fusie en de Nieuwe Sluis in Terneuzen, met succes zijn afgerond. Het is een sluitstuk van een waardevol traject waar we de laatste jaren allemaal onze schouders hebben onder gezet”, aldus Daan Schalck, afscheidnemend CEO North Sea Port.

Daan Schalck blijft nog tot eind dit jaar actief en zal in nauw overleg met de bestuurders staan. Voor deze transitieperiode is een deel van zijn takenpakket overgedragen aan de andere bestuurders. De continuïteit blijft gegarandeerd. De zoektocht naar een nieuwe CEO wordt op korte termijn opgestart.

Ambities voor de verdere ontwikkeling als Europese tophaven

Intussen blijven de ambities van North Sea Port, zoals omschreven in het strategische plan ‘Connect 2025,’ overeind. Doel is om het grensoverschrijdende havengebied de komende jaren te blijven ontwikkelen. Het havenbedrijf zal blijven inzetten op economische ontwikkeling en werkgelegenheid, duurzaamheid en klimaat en werken aan een financieel gezonde basis.

LEES OOK
Financiële steun voor twee Vlaamse projecten die transport via binnenvaart bundelen

“De ligging, multimodaliteit en diversificatie in goederen maken van North Sea Port een belangrijke Europese haven. Die positie moeten we absoluut zien te bestendigen. Dat betekent dat wij blijven inzetten op onder meer duurzaam transport en circulaire economie. We zijn een connector die heel wat partijen – zoals bedrijven, rederijen, transporteurs, overheden en omwonenden – met elkaar in verbinding brengt om tot gedragen oplossingen te komen die bijdragen aan de welvaart van Vlaanderen en Nederland. De nieuwe CEO zal die ambities mee vorm mogen geven”, aldus de bestuurders van North Sea Port.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Actros F met sterke motor en luxe uitrusting voor De...

GOES - De Koster Transport uit Goes heeft een nieuwe Actros F-trekker toegevoegd aan het toch al indrukwekkende wagenpark met diverse Mercedes-Benz trucks. De...
×