Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 19:35 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël onderzoekt of Hamasleider Yahya Sinwar is gedood

Israël onderzoekt of Hamasleider Yahya Sinwar is gedood

JERUZALEM – Israël onderzoekt of Hamasleider Yahya Sinwar is gedood in de Gazastrook. Israëlische media berichten dat onlangs gevechten plaatsvonden tussen de strijdkrachten en strijders van Hamas. Naderhand zou zijn vastgesteld dat een van de doden erg leek op Sinwar, maar er moet nog worden vastgesteld of het daadwerkelijk gaat om de Hamasleider.

Sinwar wordt gezien als de hoogste leider van Hamas in de Gazastrook en een van de drijvende krachten achter de aanval op Israël van 7 oktober. Eerder zijn ook al tal van andere prominenten van de groep gedood. Zo kwam politiek leider Ismail Haniyeh om het leven door een moordaanslag. Die vond plaats toen hij bondgenoot Iran bezocht.

Volgens de Israëlische strijdkrachten waren er geen gijzelaars in de buurt tijdens de operatie die mogelijk aan Sinwar het leven heeft gekost. Er waren berichten dat hij voor zijn eigen veiligheid bij gijzelaars in de buurt bleef. Media berichten dat met DNA-onderzoek wordt gekeken of hij zich onder de doden bevindt. Het kan mogelijk enkele uren duren voordat daar duidelijkheid over ontstaat.

LEES OOK
Frankrijk haalt familieleden van diplomaten terug uit Iran vanwege spanningen

Nieuwssite Times of Israel bericht dat de krijgsmacht met een verklaring kwam nadat online geruchten begonnen te circuleren.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

North Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit...

North Sea Port, de fusiehaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent, gaat op zoek naar een nieuwe CEO. Daan Schalck, de huidige CEO, geeft zijn...
×