Clicky

donderdag 17 oktober 2024 - 15:15 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerenigde Staten bestoken wapendepots van Houthi's in Jemen

Verenigde Staten bestoken wapendepots van Houthi’s in Jemen

WASHINGTON – De Verenigde Staten zeggen vijf ondergrondse wapendepots van de Houthi’s in Jemen te hebben gebombardeerd. Er werden voor het eerst B-2-bommenwerpers gebruikt tegen de door Iran gesteunde groep.

De strategische bommenwerpers met stealthtechnologie, waardoor ze moeilijker te detecteren zijn, werden woensdag ingezet. Hun doel was het aantasten van het vermogen van de Houthi’s om de commerciële scheepvaart en andere schepen in de regio aan te vallen.

De Houthi’s hebben sinds november bijna honderd schepen aangevallen als steunbetuiging aan de Palestijnen in de Gazastrook. Ook hebben ze Israël aangevallen.

De Amerikaanse defensieminister Lloyd Austin zei dat de aanval aantoont dat de VS in staat zijn moeilijk bereikbare faciliteiten te treffen. Er wordt nog onderzocht hoeveel schade de bommenwerpers hebben veroorzaakt. Door de luchtaanval zijn voor zover bekend geen burgerslachtoffers gevallen.

LEES OOK
Hezbollah meldt gevechten met binnengedrongen Israëlische troepen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Elektrische Oxygen truck van Renault Trucks nu in Amsterdam om Jumbo...

AMSTERDAM - De Oxygen truck, een elektrische vrachtwagen die speciaal is ontworpen voor stadslogistiek, rijdt vanaf deze week in de straten van Amsterdam. Het...
×