Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 20:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDieven stelen 100 autobanden terwijl vrachtwagenchauffeur ligt te slapen

Dieven stelen 100 autobanden terwijl vrachtwagenchauffeur ligt te slapen

HANNOVER – In de nacht van dinsdag 15 oktober 2024 op woensdag 16 oktober 2024 hebben onbekenden ongeveer 100 autobanden gestolen uit een oplegger van een trekker met oplegger die geparkeerd stond bij de rustplaats Auetal Nord in het Duitse Hannover.

Terwijl de chauffeur in zijn cabine lag te slapen, hebben meerdere daders waarschijnlijk de achterdeuren opengebroken en een deel van de lading gestolen. De politie is op zoek naar getuigen.

Volgens eerdere bevindingen van de snelwegpolitie van Hannover merkte de 54-jarige bestuurder van de trekker met oplegger, die volgeladen was met autobanden, tijdens zijn inspectie woensdagochtend rond 04.00 uur op dat er aan de rechterkant in het dekzeil gesneden was de achterdeuren stonden open. Bij de lading ontbraken ongeveer 100 autobanden.

De snelwegpolitie van Hannover heeft een onderzoek ingesteld naar ernstige bendediefstallen, omdat op basis van de aanpak en de hoeveelheid gestolen goederen moet worden aangenomen dat er meerdere daders waren.

De veroorzaakte schade wordt geschat op enkele duizenden euro’s. Getuigen die informatie kunnen geven over de nog onbekende daders of het incident of die verdachte waarnemingen hebben gedaan, worden verzocht contact op te nemen met de snelwegpolitie van Hannover.

LEES OOK
Nieuwe invallen Europese Commissie in kartelonderzoek autobanden
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaartbedrijven willen meedoen aan hoger beroep Schiphol

DEN HAAG - Negen luchtvaartbedrijven willen meedoen aan de rechtszaak in hoger beroep tussen Recht op Bescherming tegen Vlieghinder (RBV) en de Staat. De...
×