Clicky

woensdag 16 oktober 2024 - 12:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerRailcare heeft een 5-jarige overeenkomst getekend met LKAB Malmtrafik

Railcare heeft een 5-jarige overeenkomst getekend met LKAB Malmtrafik

LKAB Malmtrafik heeft een 5-jarige overeenkomst getekend met Railcare met betrekking tot het transport van ijzererts voor de periode 2025 tot 2029. De overeenkomst is naar schatting SEK 70 miljoen (ruim 6.1 miljoen euro) per jaar waard, wat neerkomt op SEK 350 miljoen (ruim 308,5 miljoen euro).

De overeenkomst omvat een optie voor LKAB om de omvang van de overeenkomst te beperken tot ten minste de helft van de capaciteit met een opzegtermijn van zes maanden, evenals een wederzijdse optie om de overeenkomst ten vroegste na twee jaar te beëindigen met een opzegtermijn van 12 maanden, als de behoefte aan transport verandert.

“We zijn verheugd dat LKAB ons dit vertrouwen heeft gegeven, na de afgelopen jaren voor het bedrijf te hebben gewerkt aan kortere opdrachten. Deze langetermijnovereenkomst biedt de bevestiging dat onze klanten prioriteit geven aan leverbetrouwbaarheid bij hoogwaardige transporten, waarbij de logistiek een belangrijk onderdeel is van de waardeketen. De overeenkomst zorgt voor stabiliteit en een langetermijnbenadering in de transportoperaties”, aldus Mattias Remahl, CEO.

LEES OOK
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

Railcare voert de transporten uit met eigen locomotieven en machinisten en wagons van LKAB. De locomotieven zijn uitgerust met ETCS-boordsystemen, compatibel met het nieuwe ERTMS-signaleringssysteem.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Belgische Ninatrans neemt Duitse All Road International over

All Road International (ARI) is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met transport en logistiek en gevestigd is in Düren, Duitsland. ARI is actief op de...
×