Clicky

dinsdag 15 oktober 2024 - 18:08 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFaber erkent: dragende motivering noodrecht toch nog niet helemaal af

Faber erkent: dragende motivering noodrecht toch nog niet helemaal af

DEN HAAG – De “dragende motivering” die inzet van het noodrecht voor asielmaatregelen moet rechtvaardigen, is toch “nog niet helemaal af”, geeft asielminister Marjolein Faber toe. Eerder op dinsdag zei ze dat de dragende motivering af was, maar alle vier de coalitiepartijen wisten van niets. “We zijn al heel ver gekomen. Ik laat wat zaken checken en dubbelchecken”, verklaart Faber nu.

Wanneer de belangrijke onderbouwing voor de asielnoodwet er dan wel ligt, kan Faber nog niet zeggen. “Zo snel mogelijk”, zei de bewindsvrouw. Zij blijft er wel bij dat er “onderhandelingen zijn tussen de fractievoorzitters en de minister-president”.

De “dragende motivering” wordt als heikel punt gezien, omdat eerder duidelijk werd dat ambtenaren die onmogelijk achten. Voor coalitiepartij NSC is zo’n motivering vereist, terwijl de PVV juist koste wat kost zo’n noodwet wil.

Geert Wilders, de leider van Fabers partij PVV, zei voor de stemmingen in de Tweede Kamer dat de asielminister zich “versproken” moet hebben door eerder op de middag te zeggen dat de dragende motivering helemaal af was. Hij en de andere leiders van de coalitiepartijen hebben de stukken nog niet gezien, aldus Wilders. “Dus we kunnen er ook niet over praten.” Wel zei de politicus dat de samenwerkende partijen “in een goede sfeer” aan het onderhandelen zijn over de asielnoodwet.

LEES OOK
Halsema: hoop op menselijkheid in reactie Faber over Mikael
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Libanon scherpt beveiliging van enige vliegveld aan

BEIROET - Libanon heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen voor het enige vliegveld van het land, zegt premier Najib Mikati. Volgens hem doet de regering er...
×