Clicky

dinsdag 15 oktober 2024 - 16:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLibanon scherpt beveiliging van enige vliegveld aan

Libanon scherpt beveiliging van enige vliegveld aan

BEIROET – Libanon heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen voor het enige vliegveld van het land, zegt premier Najib Mikati. Volgens hem doet de regering er alles aan om alle “voorwendselen” voor een Israëlische aanval weg te nemen.

De luchthaven in Beiroet, Rafik Hariri, is belangrijk voor de bereikbaarheid van Libanon, maar ook voor de evacuatie van mensen die het land willen verlaten. Alle repatriëringsvluchten verlopen via dat ene vliegveld. Libanon meldde eerder al luchtaanvallen die doelen in de buurt van het vliegveld hadden getroffen. Meerdere westerse landen hebben Israël opgeroepen om de luchthaven niet onder vuur te nemen.

Israël heeft eerder gewaarschuwd dat het zou ingrijpen als het vliegveld gebruikt zou worden voor de levering van Iraanse wapens aan Hezbollah. Tijdens de oorlog in 2006 heeft Israël Rafik Hariri om diezelfde reden ook al aangevallen. De Libanese regering ontkent dat Hezbollah gebruikmaakt van de luchthaven.

Mikati vertelde in een interview met persbureau AFP ook dat Israëlische troepen bezig zijn met korte invallen in het zuiden van Libanon, waar ze vechten tegen Hezbollah. Het Libanese leger is daar momenteel met zo’n 4500 militairen aanwezig, maar Mikati wil dat aantal ophogen tot tussen de 7000 en 11.000 manschappen. Dat zou wel pas mogelijk zijn als er een staakt-het-vuren is afgesproken.

LEES OOK
Iran arresteert twaalf mensen om samenwerking met Israël
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Geplaagd Boeing treft voorbereidingen om miljarden op te halen

ARLINGTON - Vliegtuigfabrikant Boeing heeft met banken een akkoord gesloten over 10 miljard dollar aan extra leenruimte. Daarnaast diende het Amerikaanse concern documentatie in...
×