Clicky

dinsdag 15 oktober 2024 - 16:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartGeplaagd Boeing treft voorbereidingen om miljarden op te halen

Geplaagd Boeing treft voorbereidingen om miljarden op te halen

ARLINGTON – Vliegtuigfabrikant Boeing heeft met banken een akkoord gesloten over 10 miljard dollar aan extra leenruimte. Daarnaast diende het Amerikaanse concern documentatie in bij een toezichthouder om tot 25 miljard dollar op te kunnen halen met de uitgifte van nieuwe aandelen of obligaties.

Volgens Boeing gaat het om voorzorgsmaatregelen die het bedrijf voldoende mogelijkheden moeten bieden om aan kortlopende financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Boeing kampt met een veel lagere productie van zijn belangrijke 737 MAX-toestellen. Dat is het gevolg van een massale staking van fabrieksmedewerkers die al weken voortduurt en zorgen over kwaliteitscontroles nadat in januari een deurpaneel van een Boeing-toestel was losgeraakt tijdens een vlucht.

Het is nog niet duidelijk hoeveel Boeing wil ophalen met nieuwe aandelen. Onlangs werd duidelijk dat het concern bij kredietbeoordelaars een junkstatus dreigt te krijgen. Dat betekent dat geld lenen aan Boeing als risicovol wordt gezien, wat krediet duurder maakt voor het bedrijf.

LEES OOK
NTSB-voorzitter: incident met deurpaneel Boeing was vermijdbaar

Vorige week maakte Boeing bekend ongeveer 10 procent van alle banen te schrappen, wat neerkomt op 17.000 werkplekken. Kort daarvoor berekenden kenners van ratingbureau S&P dat de staking bij fabrieken in het noordwesten van de Verenigde Staten 1 miljard dollar per maand kost.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Libanon scherpt beveiliging van enige vliegveld aan

BEIROET - Libanon heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen voor het enige vliegveld van het land, zegt premier Najib Mikati. Volgens hem doet de regering er...
×