Clicky

dinsdag 15 oktober 2024 - 14:19 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDHL na test: Tesla Semi is klaar voor het grote publiek!

DHL na test: Tesla Semi is klaar voor het grote publiek!

DHL zet zich in om de uitstoot in de logistiek te verminderen. Het verbeteren van de duurzaamheid van de vloot is daar een groot onderdeel van. DHL werkt nu in de Verenigde Staten samen met Tesla aan een nieuw tijdperk van langeafstandsvervoer.

Opschalen van elektromobiliteit

Elektrische voertuigen (EV’s) spelen een centrale rol bij het verminderen van broeikasgasemissies in de logistiek. EV-technologie voor auto’s is nu mainstream en kleine e-vrachtwagens zijn gebruikelijk in veel stedelijke gebieden. Maar het elektrificeren van langeafstandstrekkers, of semi’s, is een veel grotere uitdaging. “Tesla bewijst dat het kan”, zegt DHL USA.

“Wij hebben ons ingezet om de duurzaamheid van onze vloot al jaren als onderdeel van onze bredere doelstelling om de logistiek te vergroenen. Daarom zijn we bij DHL enthousiast te zien dat DHL Supply Chain USA samenwerkt met Tesla om de belofte en het potentieel van de Tesla Semi te testen”, aldus DHL.

Tesla’s elektrische vrachtwagen op de proef stellen

LEES OOK
Toezichthouder VS onderzoekt ongeluk Tesla Semi-vrachtwagen [+video's]

“Het is een beest!” Zo beschrijft Tesla zijn geavanceerde elektrische truck – de Tesla Semi. Naast de verwachte concurrerende prijs, superieure veiligheidsspecificaties en verbluffende actieradius van 500 mijl (800 km), leveren de drie motoren drie keer zoveel vermogen als een conventionele diesel-vrachtwagen en een “badass” acceleratie van 0-60 mph (100 km/u) in 20 seconden.

Gedurende een proefperiode van twee weken afgelopen zomer heeft DHL Supply Chain USA de Tesla Semi grondig onder de motorkap bekeken en de e-truck geïntegreerd in 3.000 mijl (5.000 km) ritten vanuit Livermore, Californië. De proef omvatte een lange rit van 390 mijl (625 km) – volledig geladen met een bruto gecombineerd gewicht van 34 ton – wat de mogelijkheid van de Tesla Semi bevestigt om typische DHL-ladingen over een lange afstand te vervoeren op één batterijlading.

Tijdens de proef haalde het proefvoertuig gemiddeld 1,72 kWh/mijl bij snelheden van meer dan 50 mph (80 km/u) gedurende meer dan de helft van de tijd.

LEES OOK
Musk steunt personeel Duitse Tesla-fabriek 'na aanslag'

“Het resultaat overtrof onze verwachtingen en zelfs Tesla’s eigen beoordeling. Ons oordeel: De Tesla Semi is klaar voor het grote publiek!”, aldus DHL USA.

Proefperiode afgelopen, planning begint

Door de Tesla Semi te testen, kon DHL controleren of hij 500 mijl kon rijden met een volledig beladen trailer en konden zij zien wat de DHL-chauffeurs van de prestaties van de truck vonden. “We werden aangemoedigd door hoe snel ze vertrouwen kregen in het voertuig en de slimme functies van de Tesla gebruikten om de prestaties, het comfort en de algehele rijervaring te verbeteren”, aldus DHL.

Na de succesvolle testfase is DHL Supply Chain USA nu zorgvuldig aan het plannen hoe zij deze elektrische vrachtwagens het beste in hun netwerk kunnen integreren, nu Tesla zich voorbereidt op grootschalige productie van de Semi in 2026.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Geplaagd Boeing treft voorbereidingen om miljarden op te halen

ARLINGTON - Vliegtuigfabrikant Boeing heeft met banken een akkoord gesloten over 10 miljard dollar aan leenruimte. Daarnaast diende het Amerikaanse concern documentatie in bij een...