Clicky

dinsdag 15 oktober 2024 - 12:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekP3 Logistic Parks start eerste build-to-suit project in Emmeloord

P3 Logistic Parks start eerste build-to-suit project in Emmeloord

EMMELOORD – P3 Logistic Parks, een toonaangevende Europese investeerder, ontwikkelaar en eigenaar van logistiek vastgoed, kondigt zijn eerste ontwikkelingsproject in Nederland aan met een build-to-suit (BTS) faciliteit in Emmeloord. Deze stap is een belangrijke mijlpaal voor de groei van het bedrijf op de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt. De locatie zal worden gebruikt door Tolsma-Grisnich B.V., een toonaangevende wereldwijde leverancier van technische oplossingen voor de opslag en verwerking van aardappelen, uien en wortelen.

Het build-to-suit (BTS) magazijn beslaat 18.560 m² en zal voor een langere periode worden verhuurd. De bouw vordert volgens planning en het project zal naar verwachting eind 2025 voltooid zijn. Het is gelegen in Emmeloord, ook wel de ‘Aardappelhoofdstad van Europa’ genoemd. De locatie biedt uitstekende toegang tot belangrijke landbouw- en logistieke infrastructuur. Het terrein werd door de gemeente aangewezen vanwege de strategische nabijheid van de snelweg en het belang voor de bloeiende landbouwsector in de regio.

Consolidatie voor verbeterde efficiëntie

LEES OOK
Dode en zwaargewonde bij ongeval in Emmeloord, bestuurder onder invloed van alcohol aangehouden

Tolsma-Grisnich opereert momenteel vanuit twee verschillende locaties in Emmeloord. Dit nieuwe, ultramoderne magazijn zal hen in staat stellen de activiteiten onder één dak te consolideren, hun processen te stroomlijnen en de operationele efficiëntie te verbeteren. Deze stap betekent een sterke betrokkenheid in de regio en ruimte voor verdere groei van het bedrijf in de sector.

Léon Vié, Managing Director, Nederland en België bij P3: “We zijn blij met de start van onze eerste ontwikkeling in Nederland en meteen met zo’n prestigieus project. De centrale plek van Emmeloord in de Europese agrarische industrie maakt het een ideale locatie voor deze build-to-suit ontwikkeling. Met onze uitgebreide expertise in het leveren van op maat gemaakte logistieke oplossingen kijken we ernaar uit om Tolsma-Grisnich te ondersteunen in hun reis naar consolidatie en groei.”

Frits Visser, Algemeen Directeur Tolsma-Grisnich voegde toe: “Het consolideren van onze activiteiten in een speciaal gebouwd magazijn betekent een belangrijke stap voorwaarts. De inzet van P3 om op onze behoeften in te spelen en een faciliteit te leveren die aansluit bij onze zakelijke doelstellingen, zorgt ervoor dat we kunnen blijven innoveren en onze klanten effectief kunnen bedienen.”

LEES OOK
Van Wieren Special B.V. versterkt wagenpark met twee nieuwe Mercedes-Benz trucks

Strategische expansie naar de Nederlandse markt

Het besluit van P3 om zijn eerste BTS-project in Nederland te starten, komt na jarenlang een solide portefeuille te hebben opgebouwd door middel van vooruitgefinancierde acquisities. Met meer dan 20 jaar ontwikkelingsexpertise in heel Europa en een team van lokale experts is P3 goed gepositioneerd om te profiteren van de toenemende vraag naar logistiek op maat in het land. Het Emmeloord BTS-project vormt een belangrijke pijler in de langetermijngroeistrategie van P3.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

DHL na test: Tesla Semi is klaar voor het grote publiek!

DHL zet zich in om de uitstoot in de logistiek te verminderen. Het verbeteren van de duurzaamheid van de vloot is daar een groot...
×