Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 19:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsChina wil gebruik geweld bij inname Taiwan nooit uitsluiten

China wil gebruik geweld bij inname Taiwan nooit uitsluiten

BEIJING – China gaat het gebruik van geweld bij de toekomstige inname van Taiwan nooit uitsluiten, stelt het ministerie van Defensie. De uitspraak volgt na een dag van militaire oefeningen rondom het eiland.

De Chinese regering beschouwt Taiwan, dat een zelfstandig bestuur heeft, als een afvallige provincie die ooit weer bij de rest van het land zal horen. Het ministerie van Defensie zei dat Beijing “oprecht streeft naar een vreedzame hereniging”, maar nooit zal beloven geweld uit te sluiten en geen ruimte biedt voor de “onafhankelijkheid van Taiwan”. De acties van het Chinese leger “worden opgevoerd bij elke provocatie van ‘Taiwanese onafhankelijkheid’ totdat de kwestie-Taiwan volledig is opgelost”, aldus Defensie.

Taiwan wordt sinds 1949 onafhankelijk van de regering in Beijing bestuurd. Chinese nationalisten vestigden zich daar nadat ze de burgeroorlog van de communisten hadden verloren. Taiwan wordt door slechts een klein aantal landen erkend.

LEES OOK
Zeker negentien doden bij instorten van weg in China [+foto's&video]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Herstructurering en herpositionering moet Floriway winstgevend gaan maken

AALSMEER - De afgelopen maanden heeft Royal FloraHolland samen met Floriway en externe experts een strategisch onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van Floriway. Hierin...
×