Clicky

maandag 14 oktober 2024 - 18:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVier jaar cel voor chauffeur die oud-renner Rebellin doodreed

Vier jaar cel voor chauffeur die oud-renner Rebellin doodreed

VICENZA – Een vrachtwagenchauffeur uit Duitsland is in Italië veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor de dood van de voormalige Italiaanse wielrenner Davide Rebellin. De regionale rechtbank in de Noord-Italiaanse stad Vicenza heeft de 64-jarige man schuldig bevonden voor de aanrijding met fatale gevolgen. De officier van justitie had vijf jaar gevangenisstraf geëist.

Rebellin werd op 30 november 2022 aangereden door een vrachtwagen met oplegger tijdens een training nabij de stad Montebello Vicentino. De 51-jarige Italiaan had kort daarvoor zijn professionele carrière beëindigd.

De vrachtwagenchauffeur wordt beschuldigd van doodslag en het niet verlenen van hulp. Na de aanrijding verliet hij de plaats van het ongeval en keerde terug naar Duitsland. De man werd vervolgens op grond van een Europees arrestatiebevel gearresteerd en overgebracht naar Italië.

Parijs-Nice

Tijdens zijn carrière zegevierde Rebellin onder meer in de rittenkoersen Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. In 1996 won hij een etappe in de Giro d’Italia. Rebellin was een specialist in eendagskoersen. In 2004 won hij binnen een week de klassiekers Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor het Duitse team Gerolsteiner.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed in Rotterdam wil lagere straf

Later kwam Rebellin negatief in het nieuws. Zijn zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing werd hem ontnomen om het bloeddopingmiddel Cera. Hij kreeg een schorsing van twee jaar, maar ontkende tot het laatst dopingovertredingen en bedrog.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dodelijke aanrijding met vrachtwagen in het centrum van Amsterdam [+foto’s]

AMSTERDAM - In het centrum van Amsterdam is een voetganger omgekomen door een aanrijding met een vrachtwagen. De identiteit van het slachtoffer is nog...
×